Artık Tavana Değil, Tablet'e Bakıyorlar!

Artık Tavana Değil, Tablet'e Bakıyorlar!

Kars'ta Eskilerin “Tavana bak fare var” sözüyle oyalayıp sünnet ettirilen çocuklar artık tablet bilgisayarlarda veya cep telefonlarda oyun oynatılarak sakinleştiriliyor.

Teknolojinin gelişmediği, sağlık sektörünün yeni yeni yapılanmaya gittiği dönemlerde sünnet olacak olan çocuklar, “Tavana bak fare var” sözleriyle oyalandırılıyordu. Çocuklarda tavana baktıkları esnada erkekliğe ilk adımı atıyorlardı. Sünnet olduktan sonra da yaklaşık bir hafta evde yatıyor ve tamamen iyileştikten sonra sokağa çıkabiliyordu. Hatta çoğu zaman sünnet olmaktan korkup kaçan, evlerin damlarından atlayan, komşu evlere sığınan çocuklar bile oluyordu. Şimdi tüm bunlar bir masal gibi geride kaldı. Artık günümüzde bu eski yöntemler yeni nesle bir masal gibi anlatılıyor.  

Bugünlerde ise sünnet olacak olan çocuklar daha sağlıklı, hijyenik ve modern ortamlarda sünnet ettiriliyor. Hem de artık korkutulmuyorlar bile. Ne kirvenin elinden kaçıp bacalardan atlayan çocuklar var ne de saatlerce ağlayanlar var. Şimdi çocuklar evlerinden müzikler eşliğinde çıkarılıyor ve sünnet olduktan sonra yürüyerek evlerine aynı coşkuyla gelip birkaç saat sonra oyun oynamak için sokağa bile çıkıyorlar.

Emir Kayra Yılmaz (6) da kirve yerine tablet bilgisayar oyununu tercih edenlerden birisi. “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa” türküsü eşliğinden evinden çıkan Emir, padişah kıyafetleriyle oyunlar oynadıktan sonra hastanenin yolunu tuttu. Elinde asasıyla kırmızı koltukta fotoğraf makinelerine poz veren Emir, güle oynaya sünnete gittiğini, hiç korkmadığını ve erkekliğe ilk adımı atacak olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Uzmanı Op. Dr Hasan Arslan’ın sünnetini yapacağı Emir, elbiselerini çıkarıp yatağa uzandığında hemen doktorla anlaşmaya başladı. Doktora acıtmamasını söyleyen Emir’i ikne etmek için de şeker ve lokum yerine tablet bilgisayar verildi. Bir süre sonra da cep telefonunu alarak oyunlar oynamaya başlayan Emir, yaptığı esprileri ve komik hareketleriyle hem doktoru hem de ailesini gülmekten kırıp geçirdi.

Yaklaşık 40 dakika süren sünnet boyunca nasıl sünnet edildiğinin farkına bile varamayan Emir, alkışlar ve “Oldu da bitti maşallah, damat olur inşallah” sözleriyle evinin yolunu tuttu. Yürüyerek evine giden Emir, burada yine türküler ve oyun havalarıyla karşılandı ve alkışlar eşliğinde sünnet coşkusu yaşatıldı.

artik-tavana-degil,-tablete-bakiyorlar!-(1)-001.jpgartik-tavana-degil,-tablete-bakiyorlar!-(2)-001.jpgartik-tavana-degil,-tablete-bakiyorlar!-(3)-001.jpgartik-tavana-degil,-tablete-bakiyorlar!-(4)-001.jpgartik-tavana-degil,-tablete-bakiyorlar!-(5).jpgartik-tavana-degil,-tablete-bakiyorlar!-(6).jpgartik-tavana-degil,-tablete-bakiyorlar!-(7).jpgartik-tavana-degil,-tablete-bakiyorlar!-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler