ARÜ İBEF’nin Yeni Binasına Yeni Kütüphane

ARÜ İBEF’nin Yeni Binasına Yeni Kütüphane

Uluslararası standartlarda eğitim vermeyi hedefleyen Ardahan Üniversitesi, bu doğrultuda Çamlıçatak Mevkii'ndeki yeni yerleşkesinde kitap ve süreli yayın olarak oldukça zengin bir kütüphane kurdu.

ARÜ İBEF’nin Yeni Binasına Yeni Kütüphane

Uluslararası standartlarda eğitim vermeyi hedefleyen Ardahan Üniversitesi, bu doğrultuda Çamlıçatak Mevkii’ndeki yeni yerleşkesinde kitap ve süreli yayın olarak oldukça zengin bir kütüphane kurdu. 2013-2014 eğitim yılı ile birlikte faaliyete geçen kütüphane her alandan okuyucuya hitap edecek eserlerle dikkat çekiyor. İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) bünyesinde kurulan kütüphanede 30 bini aşkın kitap, 100 bin elektronik kitap ve 5 bin 450 dergi bulunuyor. Kütüphane her geçen gün yeni eklenen eserlerle beraber güncel bir görünüm sergiliyor. Ayrıca kütüphanenin üye sayısı da hızla artıyor. Kütüphaneye üye sayısı ARÜ’lü öğrenciler başta olmak üzere, çevre illerden “misafir üye” öğrenciler ile birlikte 5000’e yaklaştı.

ESERLER KOLAYCA BULUNABİLİYOR

Üyeler aradıkları eserleri kütüphane içerisinde hizmete sunulan bilgisayarlar vasıtasıyla rahatça bulabiliyor. Bilgisayarlardaki tarama sistemine “yazar adı”, “eser adı” veya “anahtar sözcük” yazılarak kütüphanedeki eserler aratılabiliyor. Arama sonucuna göre herhangi bir eserin hangi kitaplıkta, rafta ve sırada olduğu görülebiliyor. Öte yandan herhangi bir eser başka bir üye tarafından ödünç almış ise, sistem eserin ödünç alınma ve iade edilme tarihlerini net bir şekilde gösteriyor.

Kütüphanede e-kitap hizmeti de sunuluyor. Üyeler internet üzerinden istedikleri herhangi bir yerden e-kitap veri tabanına ulaşarak, kitapları bilgisayarlarına indirebiliyor. Türkçe ve İngilizce dil seçeneklerinin olduğu veri tabanları sayesinde kullanıcılar yüz binlerce kitaba elektronik ortamdan ulaşabiliyor.

İki katlı ARÜ İBEF Kütüphanesi’nin okuma salonları geniş, ferah ve ergonomik bir yapıdan oluşuyor. Salonlar üyelerin verimli bir şekilde kitap okuması ve çalışmasına imkan tanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler