ARÜ’de Dünya Azerbaycan Türklerinin Dayanışma Günü Programı

ARÜ’de Dünya Azerbaycan Türklerinin Dayanışma Günü Programı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Yenisey Konukevi’nde Dünya Azerbaycan Türklerinin Dayanışma Günü (Dünya Azerbaycanlılarının Hemreyliliği Günü) programı düzenlendi.

Program, Azerbaycan Cumhuriyetinin Kars Başkonsolosluğunun katkılarının yanı sıra Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rövşen Guliyev, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Şimşek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencilerinden Sahil Nagizade, Tamerlan Mecidov, Şamxal Bayramov, Mikayıl Muradov ve birçok Azerbaycanlı öğrenci tarafından ortak düzenlendi.

Programa, Azerbaycan Kars Başkonsolusu Nuri Guliyev, Ardahan Ünüversitesinin Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şureddin Memmedli, Doç. Dr. Tamilla Aliyeva, Yrd. Doç. Dr. Suat Vural, Yrd. Doç. Dr. Atilla Jorma, Gazeteci Yazar Sevil İrevanlı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden birçok Öğretim Üyesi, Üniversite Genel Sekreteri Ercan Gültürk ile Üniversitede okuyan çok sayıda öğrenci, Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, Doç. Dr. Mitat Durmuş, Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Göksel Kaygısız ve Dernek Üyeleri, Ardahan, Iğdır, Kars ve Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan Azerbaycan Türkü katıldı.

Dayanışma Gününde Azerbayacan Kars Başkonsolusu Nuri Guliyev yaptığı konuşmada Azerbaycan’ın  Milli Lideri  Haydar Aliyev’in İki devlet, bir millet sözünü hatırlatlatarak iki ülkenin kardeşlik ve dosluk münasebetlerine vurgu yaptı.

Guliyev, Ardahan Üniversitesinde okuyan 100 den fazla öğrenciye hitap ederek onların burada sadece kendilerini değil aynı zamanda Azerbaycan’ı da temsil ettiklerini söyleyerek hepsine başarılar dileyerek mezun olduktan sonra Azerbaycan’a dönenlerin vatanlarına çok güzel hizmetlerde bulunacaklarına inandığını belirtti.

Programda Ardahan Üniversitesi Genel Sekreteri Ercan Gültürk, bu geceyi tertip edenlere ve Katılımlarından dolayı Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev’e teşekkürlerini sundu.

Kafkas Üniversitesi Kafkasya ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hacali Necefoğlu Azerbyacan ve Türkiye İlişkileri konusunda sunum yaptı.

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Göksel Kaygısız Kars, Iğdır ve Ardahan illerinde yaşayan Azerbaycanlı Türklerin birlik ve beraberliği ile faaliyetleri hakkında konuşma yaptı.

Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Rövşen Guliyev teşekkür konuşması yaparak “Vur Neşteri”isimli şiirini okuyarak ayakta alkışlandı.

Programın devamında Ardahan Üniversitesinde okuyan öğrenciler tarafından  Azerbaycan folklorundan örnek sunularak, Güzel sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından türküler seslendirildi. 

Femi Memmedova “Türkiye-Azerbaycan”  Sahil Nagizade ise Yavuz Bülent Bakiler’e ait “Azerbaycan Yüreğimde Bir  Şahdamardır” adlı şiirler okudu.

Programın sonunda Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’e, Hacali Necefoğlu’na ve Göksel Kaygısız’a katılımlarından dolayı Ardahan Üniversitesi tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Program sonrası bütün davetli ve misafirler Yenisey Konukevi’nde programı düzenleyenler tarafından hazırlanan dayanışma yemeğine geçti.

Programın hazırlanması ve yürütülmesinde desteğini esirgemeyen Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev ve Başkonsolosluğun bütün personeline, Ardahan Üniversitesi Akademik ve İdari personeli olmak üzere yardımlarını esirgemeyen bütün öğrenci ve Yenisey Konukevi çalışanlarına ve davetlilere şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler