ARÜ’de Kalp Krizi Farkındalığı ile İlgili Sunuş

ARÜ’de Kalp Krizi Farkındalığı ile İlgili Sunuş

Günümüzün önemli sağlık sorunlarından biri olan kalp krizi hakkında merak edilen pek çok şey Prof. Dr. Özkan tarafından katılımcılar ile paylaşıldı.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) gerçekleştirdiği etkinlikler ile farkındalık yaratmaya devam ediyor. Son olarak, ARÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Özkan tarafından ‘Kalp Krizi: Nedenleri, Tanısı, Tedavi Seçenekleri’ konulu bir sunuş gerçekleştirildi.

Günümüzün önemli sağlık sorunlarından biri olan kalp krizi hakkında merak edilen pek çok şey Prof. Dr. Özkan tarafından katılımcılar ile paylaşıldı. Gerçekleştirilen sunuşa ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vesile Düzgüner, idari ve akademik personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 

Sunuş öncesinde Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vesile Düzgüner tarafından Prof. Dr. Mehmet Özkan hakkında tanıtıcı bilgi verildi. Ardından Prof. Dr. Özkan kalp krizinin nedenleri, tanısı ve tedavi yöntemlerini görsellerle desteklenen bir sunumla anlattı. Damarların tıkanması sonucu oluşan kalp krizlerinden bahseden Prof. Dr. Özkan, “Kalp krizinin en önemli sebeplerinden olan damar tıkanıklığının farklı türleri vardır. Kalp krizini kalp kasının bir bölümünün o bölgeye yetersiz kan gitmesi nedeniyle fonksiyon dışı kalması ya da fonksiyonun azalması şeklinde tanımlayabiliriz. Damarlar kısmi tıkalı veya tam tıkalı olabilir. Dünyada her beş ani ölümünden birinin kalp krizinden olduğunu düşündüğümüzde olayın ciddiyetini daha iyi anlayabiliriz” dedi. 

Kalp krizini önüne geçebilmenin yollarına da değinen Prof. Dr. Özkan, beslenmenin ve sporun çok önemli olduğunun altını çizdi. Sunumun ardın konferans soru-cevap şeklinde devam etti. Programın sonunda ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan tarafından değerli sunumları ve bilgilendirmelerinden dolayı Prof. Dr. Mehmet Özkan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler