ARÜ'de mezuniyet coşkusu

ARÜ'de mezuniyet coşkusu

ARÜ Yenisey Yerleşkesi'ndeki Kapalı Spor Salonu'nda yapılan “2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” tarihi anlara sahne oldu.

ARÜ'de mezuniyet coşkusu

Evrensel değerleri temel alarak yaptığı eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleriyle her alanda yetkin, yaratıcı, girişimci, ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi üstün nitelikli bireyler yetiştirme misyonuyla hareket eden Ardahan Üniversitesi (ARÜ), bu yıl da yeni mezunlar vermenin coşkusunu yaşadı. 

ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nda yapılan “2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” tarihi anlara sahne oldu.

Tören öncesi tüm ARÜ’lü öğrenciler, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi önünde tek bir yürek olup müzik eşliğinde halaylar çekti, şarkılar söyledi. Yenisey Yerleşkesi’ndeki coşku, saat 15.00’dan itibaren başlayan mezuniyet töreniyle birlikte adeta zirveye çıktı.

YENİSEY YERLEŞKESİ BU SEFER DE MEZUNİYET SEVİNCİYLE ŞENLENDİ

Ardahan Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törene; Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, çok sayıda akademisyen ile idari personel, öğrenciler, yerel ve ulusal basın mensupları ile yurdun dört bir yanından Ardahan’a misafir olarak gelen aileler katıldı.

“İnsan Aşkla ve Azimle Çalışarak Başarıyor”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende ilk olarak ARÜ’nün kurumsal tanıtım videosu gösterildi. Gösterimin ardından Ardahan Üniversitesi’nde başarılarıyla dereceye giren İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Bahar Taşan söz aldı. Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Taşan, “Ailelerimiz yarınları aydınlık yapabilmek için tüm gayretleri ile yanımızda oldu. İnsan bir şeyi çok ciddi olarak arzu etmeye görsün… Hiçbir şey erişilmeyecek kadar yüksekte değildir. Yeter ki aşkla, azimle çalışsın.” diyerek, başarının ardındaki sırrın özveri ve inançla mümkün olduğunu belirtti.

REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ: HAYATIN SEÇİMLERİNİ SİZLER BELİRLEYECEKSİNİZ

Taşan’ın konuşmasının ardından törenin ilk açış konuşması Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından yapıldı. Rektör Prof. Dr. Korkmaz dünyanın ve Türkiye’nin değişen durumuna dikkat çekti. Bu bağlamda özellikle Türkiye’de gençliğin kendi toprakları üzerinde söz sahibi olacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Artık yeni bir hayat başlıyor sizin için. Yeni hayat sizler için seçenekler sunmayacak. Hayatın seçimlerini sizler belirleyeceksiniz. Başkalarının oyun kuruculuğunda figüran olmayacaksınız. Oyunu sizler belirleyeceksiniz. Bu coğrafyada ve dünyada oyunu bizler belirleyeceğiz.” diye konuştu.

“Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür, Bir Orman Gibi Kardeşçesine…”

Ardahan Üniversitesi öğrencileri arasındaki birlik ve beraberliğe de dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Korkmaz, konuşmasına Ünlü Şair Nazım Hikmet’ten alıntı yaparak şöyle devam etti: “İran konsolosu ile birlikte buraya gelirken öğrencilerimizi el ele, omuz omuza halay çekerken gördük. Adeta sırt sırta vermiş dağlar gibiydiler. Çok mutlu oldum, çok gururlandım. Her zaman böyle olun. Dağlar gibi yan yana olun. Hiç ayrılmayın. Nazım Hikmet’in dediği gibi bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine olun.”

Salondaki konuşması sırasında büyük alkış alan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, gençlerin bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan ailelere teşekkür ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Korkmaz’ın ardından ikinci açış konuşmasını Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy yaptı. Köksoy, Ardahan Üniversitesi’nin her geçen yıl daha da büyüyerek geliştiğine şahit olduklarını belirtti. ARÜ’yle ilgili organizasyonların yapıldığı mekânların her geçen yıl daha da kalabalıklaştığını hatırlatan Köksoy, “Dört yılı birlikte geçirdik. Üniversitemiz hızla gelişmekte ve büyümektedir. Yeni bir kampüse yerleştik. Bütün bu süreçlerde fedakârlıkla sizlerin eğitimine katkı yapan çok değerli üniversite yönetimi ve akademik kadrosuna teşekkür ediyorum. Ayrıca siz değerli öğrencilerimize ve değerli velilerimize belediye ve şehrim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Bir Ulusun Kalkınması, Gelişmesi Eğitimdeki Başarısıyla Mümkündür”

Törenin son açış konuşması Ardahan Valisi Ahmet Deniz tarafından yapıldı. Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile başlayan Deniz, “Bir ulusun kalkınması, gelişmesi eğitimdeki başarısıyla mümkündür’ diyor Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Sevgili genç kardeşlerim… Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin temel özelliğine baktığımız zaman bilgiyi üreten, bilgiye hakim olan ve sahip olduğu bilgiyi teknolojiye çeviren ülkelerin olduğunu görüyoruz. Sizler de burada bu bilgileri edindiniz. Meslek hayatınız başta olmak üzere ileri ki yaşamınızda bu bilgileri kullanacaksınız.” diyerek, üniversitemiz tarafından verilen akademik ve mesleki eğitimin gençler açısından büyük önemine dikkat çekti.

Mezuniyet Fidanı Dikildi

Konuşmaların ardından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları birincilerine Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından hediyeleri takdim edildi. Hediye töreninin ardından protokol üyeleri ve bölüm birincileri ile birlikte “Mezuniyet Fidanı” dikildi.

Mezuniyet Töreni Şölene Dönüştü

Mezuniyet töreninde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nden “Mevlana Değişim Programı” ile ARÜ’de eğitim-öğretim gören Aynura Osmonova katılımcılara kopuz eşliğinde müzik dinletisi sundu. Daha sonra diploma törenine geçildi. Törende ARÜ’lü öğrencilere diplomaları verildi. Ardından mezun olan gençler maytaplar yakarak, hep bir ağızdan şarkılar söyledi. Protokol üyelerinin de eşlik ettiği şarkının bitiminde kepler havaya fırlatıldı. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından tören sona erdi. iha

20140619aw122621_01.jpg

20140619aw122621_03.jpg

20140619aw122621_02.20140620111939..jpg

20140619aw122621_04.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler