ARÜ'de Mezuniyet Töreni

ARÜ'de Mezuniyet Töreni

Ardahan Üniversitesi’nden (ARÜ) 2015-2016 akademik yılında mezun olan yaklaşık 1340 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Üniversitenin Yenisey Yerleşkesi’nde ki Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, “Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin temel özelliklerine baktığımız zaman, bilgiyi üreten, bilgiye sahip olan, sahip olduğu bilgiyi teknolojiye çeviren ülkeler olduğunu görüyoruz. Üniversitelerimiz, bizlere bilgiyi öğretiyor. Bu bilgiyi teknolojiye çevirmenin yollarını öğretiyor. Sizler buradan bu bilgileri edindiniz. İleriki yaşamlarınızda, meslek hayatınızda burada öğrendiğiniz bilgileri kullanacaksınız. Ne olursa olsun azminizi kaybetmeyin, pes etmeyin. İnanırsanız, başarırsınız. Dünya çok büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyor. Biz bundan geri kalamayız. Üzerinde bulunduğumuz coğrafyada bu millet için dua eden milyonlarca insan var. Biz kendimizi asla ve asla küçümsememeliyiz. Çünkü biz, bir cihan imparatorluğunun üzerinde kurulmuş Cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Elbette ki hedefimiz, hayallerimiz olacak. Onun için çok ama çok çalışmak zorundayız. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizlere güveniyoruz. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, “Üniversitemizde her yıl daha kalabalık mezuniyetlere ulaşmak beni heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Üniversitemiz, devletimizin, ailelerimizin, kurumlarımızın fedakârlıklarıyla çok büyük emekler sarf edilerek bu aşamaya geldi. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Mezuniyetin hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay da, “Bugün Ardahan’ımız gerçekten başka bir güzellik yaşıyor. Ülkemizde her ilde üniversite açılmasında emeği olan Cumhurbaşkanımızdan, en sıradan vatandaşımıza kadar katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Biz burada bu kampüste, hem bilgi kaynaklarına ulaşacağız, hem de elde ettiğimiz bilgiyi insanlığın huzuru için kullanacağız. Bizim, önce bu vatana, bu topraklara, sonrada bütün aleme ışık yaymak gibi bir mükellefiyetimiz vardır. Çünkü bu topraklar yaralı topraklardır. Bu topraklarda yaşamak tek başına kocaman bir yürek ister. İşte o yüzdendir ki bu topraklar cesur insanların yaşadığı topraklardır. Sizler bu toprakların kurtarıcısı olacaksınız. Bu coğrafyanın huzuru için çalışacaksınız. Ben sizlerin mezuniyetini tebrik ediyorum. Bundan sonra ki yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dönem birincilerine protokol tarafından ödülleri verildi. Mezun öğrenciler anısına fidan dikimi yapılmasının ardından diplomalarını alan öğrenciler mezuniyet coşkusu yaşadı.

Mezuniyet törenine, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, üniversitenin akademik personeli ile öğrenciler ve aileler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler