Asfaltsız yol kalmayacak

Asfaltsız yol kalmayacak

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bu sene asfalt ve kaldırım çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirterek, il genelinde asfalt ve kaldırım çalışmalarına havaların ısınmasıyla birlikte başlayacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, altyapı çalışmaları bitirilemeden asfalt çalışması yapmanın bir anlam taşımadığını vurguladı. Başkan Bozkuş, Kars'ın yaz mevsimiyle birlikte inşaat alanına döneceğini, kaldırım ve asfalt çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. Bozkuş, "Altyapı çalışmaları tamamlanmadan asfalt ve kaldırım yapmak bir anlam ifade etmiyor. Öncelikli işlerimizin başında kent merkezinde altyapı çalışmalarını tamamlamak geliyordu. Büyük ölçüde altyapı çalışmaları tamamlandı. Artık bu yıl şehir merkezinin asfalt ve kaldırım çalışmalarına ağırlık vereceğiz" dedi.

Göreve geldiklerinde ilk işlerinin bugün yap yarın boz zihniyetini kaldırmak olduğunu ifade eden Başkan Bozkuş, "Yıllardan beri yol ve kaldırım yapılmış. Ama alt yapı çalışması yapılmadığından dolayı yapılan yol ve kaldırımlar defalarca alt yapıda meydana gelen su patlaklarından dolayı kazılmıştır. Buda belediyeye ayrı bir külfet getirmiştir. Bunun için biz önce alt yapı çalışmaları başlattık. İçme suyu şebekesini yeniledik. TEDAŞ, TELEKOM, Doğalgaz çalışmalarını ilgili kurumlara yazı yaparak yapmalarını

istedik. Çünkü yapılan asfaltın bir daha kazılmaması için bu şarttı. Biz önce alt yapı sorununu çözdük. Alt yapı çalışmaları göze pek görünmüyor. Ama göz boyamak için iki cadde bir kaldırımı asfalt yapabilirdik. Biz çalımlarımızı bu zihniyetle yapmadık. Kalıcı hizmet için önce alt yapıyı tamamladı.Sıra asfalt yapımına geldi. Kısmet olur ise bu yıl Kars'ın kaldırım ve yol sorununu ortadan kaldıracağız. Ana caddeleri asfalt yapacağız. Ara sokakları da kilit parke döşeyerek tamamlayacağız. Yani bu yıl Kars'ın yol sorununu çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Belediye çalışanlarının da göreve geldiklerinde uzun zamandan beri maaşlarını alamadıklarına dikkat çeken Başkan Bozkuş, "Biz göreve gelirken belediye personelinin maaşlarını uzun zamandan beri almadıklarını gördük. Öncelikle çalışanlarımızın maaşlarını almaları için çabaladık. Ve bu sorunu çözdük. Çünkü biz tokken çalışanlarımızın evlerine ekmek götürememesi doğru olmazdı. Hepsinin çoluk çocuğu vardı. Biz bu sorunu çözdük. Şimdi çalışanlarımız her ay düzenli olarak maaşlarını alabiliyor. Biz bu anlayış ile göreve geldik. Maaşlarını alamayan evine ekmek götüremeyen işçilerimizin sağlıklı çalışmasını, onlardan verimli bir şekilde çalışmalarını beklememizde doğru olmazdı. Çok şükür şimdi çalışanlarımızın maaşlarımızı yine alamayacağız diye bir endişeleri kalmadı" ifadelerini kullandı.

"KAR İLE BİRLİKTE TUZLAMA VE YOL TEMİZLEME ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI"

Kar yağışının başlamasıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına başladıklarını dile getiren Başkan Bozkuş daha sonra özetle şunları söyledi:

"İlimizde kar ile mücadele çalışmalarımız başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, yollarda sürekli tuzlama yapıyor. Belediyemize ait greyderler ile yolların karlarını temizledik. Elamanlarımız geceleri de çalışıyor. Özellikle buzlanma meydana gelen yerleri sürekli tuzluyoruz. Çatılardan sarkan buzlar İtfaiye ekiplerimiz tarafından temizleniyor. Vatandaşlarımıza hizmet etmek için göreve geldiğimizi biz hiçbir zaman unutmadık. Belediye olarak amacımız yaşanılabilir bir kent olmak. Çağdaş ve gelişmiş

kentler arasında Kars'ında yerini almasını sağlamak. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek."

                                                                                                                  İHA

Önceki ve Sonraki Haberler