Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bağlaması Kars'ta

Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bağlaması Kars'ta

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuvarı Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bağlamasını konuk etti.

KAÜ Devlet Konservatuvarı konferans salonunda  "Aşık Veysel dinletisi" sunan Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, "Umuyorum çocuklar bundan sonra Aşık Veysel'i daha iyi tanıyacaklardır. Ve bundan sonra Aşık Veysel türküleriyle kalacaklarını diye düşünüyorum." dedi.

KAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik ise Aşık Veysel'in bağlamasıyla eserlerini dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, "Veysel gibi bir ustanın dokunduğu sazın Kars'ta öğrencilerimizle buluşması bizleri çok mutlu etti. Veysel'in sazını daha yakından tanıyor olmaları, ona dokunmaları onları gelecekte kültürü devam ettirmek için önemli diye düşünüyorum. Katılımcılara ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Erdem İrtürk de bazı öğrencilerin ilk defa Aşık Veysel bağlamasıyla buluştuğunu hatırlatarak, "Öğrencilerin ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Güzel bir ortam yakaladık buraya teşrif eden Şentürk ustama da teşekkürlerimi sunuyorum, güzel ve unutulmaz bir program oldu." diye konuştu.  

Öğrencilerden Burcu Özer, ilk defa Aşık Veysel bağlamasını gördüğünü ve dinlediğini ifade ederek, "Aşık Veysel'in bağlamasını dinlemek dokunmak çok güzel bir duygu. Ki Konservatuvar öğrencisi olarak bununla karşılaşmak muazzam birşey. Uzun yıllardan gelen böyle bir bağlamayı görmek çok güzel birşey. Keşke herkesin böyle bir fırsatı olsa da bu bağlamayı görse ben çok mutlu oldum." dedi.

Öğrencilerin bağlamayı ilgiyle takip ettiklerini anlatan Şentürk İyidoğan, dinletiden sonra öğrenciler bağlamayla fotoğraf çektirmek için sıraya girdiğini ilgiden dolayı da mutlu olduğunu ifade etti.

asik-veysel-satiroglunun-baglamasi-karsta-(1).jpgasik-veysel-satiroglunun-baglamasi-karsta-(2).jpgasik-veysel-satiroglunun-baglamasi-karsta-(3).jpgasik-veysel-satiroglunun-baglamasi-karsta-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler