ASİMDER’den Tepki

ASİMDER’den Tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan'ın Türk diplomatları şehit eden Ermeni Terör Örgütü (ASALA) militanlarını devlet nezdinde milli kahraman olarak resmi unvan vermelerine tepki göste

ASİMDER’den Tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’ın Türk diplomatları şehit eden Ermeni Terör Örgütü (ASALA) militanlarını devlet nezdinde milli kahraman olarak resmi unvan vermelerine tepki gösterdi.

Ermenistan Devletinin resmen terörizmi desteklediğini ve bu terör örgütlerine kucak açtığını iddiasında bulan ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Avrupa’da görev yapan Türkiye Cumhuriyetini temsil eden Büyükelçilerimizi ve  personellerini sinsice kurdukları tuzaklarda şehit eden, Ermeni terör örgütü (ASALA) militanlarını Ermenistan devletinin milli kahraman olarak tanıması, ailelerine ise şeref madalyası verilmiş ve Ermenistan’daki şehit Ermeni askerlerin defin edildikleri Erivan Yerablur şehitliğine defin edilmeleri açıkça terörizmi ödüllendirmek ve teröre teşvik etmektir” dedi.

GÜLBEY, TÜRK DIŞİŞLERİNİ ŞEHİTLERİNE SAHİP ÇIKMASI İÇİN GÖREVE DAVET ETTİ

Gülbey, “Ermeni Terör Örgütü (ASALA) tarafından şehit edilen diplomatlarımızın katillerinin çoğunun bulunmadığı bilenlerinde peşinin bırakıldığını görmekteyiz. Bu terör örgütünün yaşayan mensuplarının Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde üst düzey makamlarda görev yapmaktadırlar. Dışişlerimiz neden bu konunun peşini bırakmıştır anlamış değiliz. Dışişlerimiz bu diplomatlarımızı şehit eden teröristlerin milli kahraman madalyasıyla şereflendiren Ermenistan’dan hesabını sorması gerektiğini” belirtti.

ASALA MİLİTANLARININ İSİMLERİ ERMENİSTAN’DA SOKAK VE OKULLARA VERİLDİ

Gülbey,” Ülkemiz ile Ermenistan arasındaki sınır kapılarının açılması için Dışişlerimize baskı yapan Ermenistan ASALA militanlarının isimlerini okul ve sokaklara veriyor. Sınır kapıları açılması yetmiyor zihniyette değişmeli, ülkemiz Dışişleri yetkilileri ve milletimiz Ermenistan sokaklarında nasıl gezinecekler, tüm sokaklara ya Ermeni Terör Örgütü (ASALA) militanlarının ismini yada Azerbaycan Karabağ savaşında çoluk çocuk demeden katleden katillerin isimlerini vermişler. Türk ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlıklarını bu konu karşısında göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler