Askeri Güvenlik Bölgesindeki Hayvanlar İndirildi

Askeri Güvenlik Bölgesindeki Hayvanlar İndirildi

Kars'ın Kağızman ilçesi Yankıpınar Köyünde Askeri Güvenlik Bölgesinde otlatılan hayvanlar indirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Yankıpınar Köyü Muhtarlığına Askeri Üst Bölgesi nedeniyle giriş çıkışları önlemek için ticari hayvan otlatılması giriş ve çıkışlarının yasaklandığı tebligatı gönderildi. 

Gönderilen tebligata rağmen hayvan otlatmalara devam eden vatandaşların olduğu ihbarı üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri harekete geçti.  

Edinilen bilgilere göre; daha önceden Muhtarlıklara tebliğ edilen, yasak olan bölgelere giriş ve çıkış kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kulak küpe numaraları alınan ticari hayvanların sahiplerine işlem yapılırken, tebligat gitmesine rağmen görevini yerine getirmeyen Muhtar hakkında da idari işlem yapıldığı iddia edildi. 

Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı ise güvenlik bölgesinde otlatılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanları güvenlik bölgesinden çıkarttı.

Öte yandan Muhtarlıklara tebliğ edilen yasak olan bölgelere giriş ve çıkış kurallarını ihlal edilmesini önlemek ve ticari hayvanların köy, yayla ve meralarına giriş ve çıkışlarını engellemek amacıyla askeri birlikler tedbirlerini arttırdı.

askeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(1).jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(3).jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(5).jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(6).jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(7).jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(8).jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(9).jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(10).jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(4)-002.jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(11).jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(12)-001.jpgaskeri-guvenlik-bolgesindeki-hayvanlar-indirildi-(10)-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler