ASKF Başkanı Burhan Taş’tan Yakudiye’ye tepki

ASKF Başkanı Burhan Taş’tan Yakudiye’ye tepki

Kars Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Burhan Taş, "Yakudiye'nin aldığı bu karar, burnumuza şike kokuları getiriyor." dedi.

Kars Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Burhan Taş, Yakudiye-Hopa karşılaşmasının sahasının durduk yere değiştirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Yakudiye'nin aldığı bu karar burnumuza şike kokuları getiriyor" ifadelerini kullandı. 

BAL Ligi’nde bütün karşılaşmalarını Orhan Tavlı Aziziye İlçe Stadı ve Kazım Karabekir Sentetik Sahası'nda oynayan Yakudiyespor’un durduk yere sahasını değiştirmesinin akıllara sorular getirdiğini ifade eden ASKF Başkanı Taş, Yakudiye Yönetimi'nin kendileriyle karşılaşan 11 takıma da haksızlık ettiğini vurguladı. 

"Saha değişikliği Hopa’ya 2 bin seyirci desteği sağlayacak" 

Federasyondan sezon boyunca stat değişikliğiyle alakalı hiçbir talebi olmayan Yakudiye Yönetimi'nin Hopa maçı öncesinde böyle bir talebinin olmasının düşündürücü ve spor adına etik olmadığının altını çizen ASKF Başkanı Burhan Taş, "Yakudiye bütün maçlarını Orhan Tavlı ve Kazım Karabekir Stadı’nda oynamış. Yakudiye’ye gelen takımların suçu ve günahı ne? Eğer Yakudiye, maçlarını Erzurum Stadı’nda oynayacaksa, neden daha önce böle bir talepte bulunmadı? Kars 36 Spor’un kaderini belirleyecek karşılaşmanın stadının aniden değiştirilmesin altında yatan ne? Yakudiye durduk yere neden böyle bir karar aldı? Yakudiye’nin aldığı bu karar burnumuza şike kokuları getiriyor. Yakudiye Yönetimi'nin aldığı bu kararı bir daha gözden geçirmesi gerekiyor. Yaklaşık 20 bin seyirci kapasiteli Erzurum Stadı’nda oynanacak karşılaşmaya bu vesileyle 2 bin Hopa taraftarı gelecek. Hopa, Erzurum’da kendi evinde oynamış olacak. Bu da bizleri derinden üzmüştür. Karslı sporseverleri üzmüştür" diye tepki gösterdi. 

"Kars 36 Spor, Hopa’da linç ediliyordu" 

Hopa karşılaşması öncesinde Kars 36 Spor’a yapılanların spor tarihine kara leke olarak geçileceğini kaydeden ASKF Başkanı Burhan Taş, “Kars 36 Spor, Hopa'ya sokulmadı. Bütün otellerde yer yok denildi. Takım Hopa’ya 1 saat uzaklıkta bulunan Rize Pazar’da konakladı. Maç günü polis eşliğinde otelden alındı, sahaya götürüldü. Karslı sporcular daha maça çıkmadan psikolojik baskıya maruz bırakıldı. Sahaya seyirci alınmadı. Sadece yönetimden 20 kişiye izin verildi. Karşılaşma boyunca Karslı futbolculara baskı uygulandı. Sporcular her türlü hakarete maruz bırakıldı. Maç sonrası polis araçlarına suçlu gibi doldurulan sporcular Borçka’ya götürüldü. Hal böyle olurken, Yakudiye Yönetimi'nin karşılaşmayı Erzurum Stadı’na alması bizleri huzursuz etmiştir. Aklımıza şike soruları getirmiştir. Hiçbir karşılaşma için stat talebi bulunmayan Yakudiye’nin Hopa’ya böyle bir esneklik göstermesinin nedeni ne? Ben buradan bu karşılaşmanın saha değişikliğinin bir daha gözden geçirilmesini istiyor ve alınan yanlış kararın düzeltilmesini istiyorum" diye konuştu. iha

Önceki ve Sonraki Haberler