Ata Dede Mesleği .... !

Ata Dede Mesleği .... !

Artvin’in Yusufeli İlçesi’nden 35 yıldır Kars’a gelerek Eski Erzurum Yolu üzerinde organik bostancılık yapan ve yılın 6 ayını Kars’ta geçiren Nazım Köroğlu’nun Kars’ta uzun yıllardır bostancılık yaptığını bunun ata dede mesleğini olduğunu söyledi.

Köroğlu’nun bostan tarlasında tamamı organik olan havuç, lahana, salata, domates, biber çeşitleri, tere gibi onlarca ürün yetişiyor.

BU BOSTANDA YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLERİN TAMAMI ORGANİK

Köroğlu ailesi baba dede mesleğini 25 yıldır Kars’ta sürdürüyor. Ürünlerde kimyasal madde bulunmaması ve hormonlu olmaması güvenilirliği de artırıyor. Tamamen el emeği, göz nuru işlenen toprakta yetişen bu ürünler organik olduğu için insan vücuduna ve gelişimine de önemli katkı sunuyor.

Nazım Köroğlu, “Ürünlerimiz tamamen organik. Biz, baba dede mesleğini yapıyoruz. Bizim ürünlerimizde kimyasal madde, hormon yoktur. Tamamen el emeği, göz nuru, dededen kalma mesleği yürütüyoruz. Yeşilliğin organik olduktan sonra her zaman faydası vardır.” dedi.

Tarlada çalışan Karslı kadınlarda, “Bunlar organik ve taze olduğu için rağbet görüyor. Marol, lahana, domates, patlıcan, kabak, biber yetiştiriyoruz. Tarlayı kiralayanlar Artvin’den geliyorlar ve burada 6 ay kalıyorlar.” diye konuştular.

ata-dede-meslegi-....-!-(1).jpgata-dede-meslegi-....-!-(2).jpgata-dede-meslegi-....-!-(3).jpgata-dede-meslegi-....-!-(4).jpgata-dede-meslegi-....-!-(5).jpgata-dede-meslegi-....-!-(6).jpgata-dede-meslegi-....-!-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler