Atatürk Havalimanı’ndan Bir İlk!

Atatürk Havalimanı’ndan Bir İlk!

İstanbul Atatürk 360 derece panoramik haritası çıkarılarak Türkiye’de Google Street View’a eklenen ilk havalimanı oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı, havalimanı bilişim çözümlerinde dünyanın önde gelen markaları arasında yer alan TAV Bilişim Hizmetleri önderliğinde gerçeğe en yakın şekilde sanal ortama aktarıldı. Terminallerde çekilen binlerce fotoğrafı bir araya getirerek 360 derece gezilebilen panoramik bir harita ortaya çıkaran “Google Street View” uygulamasıyla kullanıcılar havalimanı içinde dolaşarak gerçeğe yakın bir deneyim elde ediyor. Dünyanın farklı yerlerindeki 50’den fazla metro, gar ve 16 havalimanının yer aldığı platforma Türkiye’den eklenen ilk havalimanı İstanbul Atatürk Havalimanı oldu.

“PROJELER DEVAM EDECEK”
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Yolcu memnuniyetini en üst düzeye çıkartmak üzere havalimanı ve yolcu dostu inovatif projeler üretme misyonumuz çerçevesinde, Türkiye’de bir ilke imza atarak bu uygulamayı hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Yolcularımızın seyahat planlarını kolaylaştıracak ve havalimanı hakkında detaylı bilgi edinmelerini sağlayacak bu ücretsiz uygulamayı faaliyet gösterdiğimiz diğer havalimanlarında da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Havacılık sektörüne özel yazılım, donanım hizmetleri sunan ve global bir marka haline gelen hizmet şirketimiz TAV Bilişim Hizmetleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayla yolcularımıza hızlı, güvenli ve konforlu bir yolculuk sunuyoruz. Bundan böyle de yolcu ihtiyaçları ve aldığımız geri bildirimlere bağlı olarak yenilikçi ve ilklere imza atan projeler geliştirmeye devam ediyor olacağız” dedi.

Uygulamaya web üzerinde Google Maps sayfasını ziyaret edip, arama kutucuğuna “İstanbul Atatürk Havalimanı” yazarak kolayca ulaşılıyor. Açılan sayfada ziyaretçilere eşlik edecek sarı bir insan şekli beliriyor ve bu sarı işaret sürüklenip harita üzerine getirildiğinde bazı alanlar maviye dönüyor. Bu alanlar detaylı Street View görüntülerine ulaşılabilecek yerler. Yakından görülmek istenilen noktaya sarı adamı sürükleyip bırakarak gezintiye başlanıyor.  iha

Önceki ve Sonraki Haberler