Atatürk'ün Silüeti Ardahan'dan Sonra Kars'ta

Atatürk'ün Silüeti Ardahan'dan Sonra Kars'ta

Her yıl 5 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında Ardahan'ın Damal ilçesinde Karadağ sırtlarında ortaya çıkan Atatürk’ün silüeti, bu yıl ilk kez, Kars'ın Susuz ilçesine bağlı Yol Boyu köyünde ortaya çıktı.

Damal İlçesinde 1995’ten beri her yıl Temmuz ayı içinde ’Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri’ düzenleniyor.

Gazeteci Baki Karakol'un objektiflerine takılan Atatürk silüeti saat 18:30 sıralarında Susuz ilçesine bağlı Yol Boyu köyünün dağına yansıdı.

Atatürk'ün silüetini fotoğraflayan Gazeteci Baki Karakol yaşadıklarını şu şekilde özetledi:

"Dün akşam saatlerinde, Akyaka ilçemize bağlı İncedere Köyü'müzden dönüyorduk; Akyaka-Arpaçay yol ayrımında, Kars yönüne döndük. 15-20 metre gitmiştik, aracı kullanan oğlum Olgun 'A aa! Atatürk silueti' dedi, aracı durdurdu; eliyle de sol tarafındaki dağları gösterdi. Dikkat kesildim ve dünya lideri Kemal Atatürk'ümüzün siluetini gördüm. Çok heyecanlandım, sevdalısı olduğum Kars ve Karslı adına çok da sevindim. Umarım ve dilerim, Susuz Kaymakamlığımız ile Kars Valiliğimiz, bu güzel gelişmeyi iyi değerlendirir, Türkiye'mize ve dünyaya duyurur, tanıtır, mal eder." Atatürk siluetini dün yani 1 Ağustos 2017 Salı günü saat 18.30 sıralarında çektim."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler