Atıf Özbey, aday adaylığı başvurusunu yaptı

Atıf Özbey, aday adaylığı başvurusunu yaptı

TRT Haber Editörü Atıf Özbey, AK Parti’den Kars Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını yaptı.

Özbey’in müracaatı AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın tarafından alındı.

Kafkas Üniversitesi ve SERKA ile birlikte bilimsel bir çalışma ile çalışmalarını yapacağını ifade eden AK Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Atıf Özbey, “Hepinizin malumu Kars kelimesi uluslararası gündemde de yerini alan, isim itibariyle bir marka olan ve bütün dünya milletleri açısından bilinen bir isim. Kars’ımız tarihte Cumhuriyet olmuş, Kars’ımız bağımsızlık savaşında 100 binlerce şehit vermiş, bunun öncesinde Sarıkamış Allah-u Ekber Dağlarından başlayarak, Ani Antik Kentte 1064’te Alpaslan’ın girişiyle Ebu’l Hasan-ı Harakani Hazretlerin Alperenleriyle fethettiği bir şehir. Dünyada nereye giderseniz gidin Kars’ı bilmeyen, takdir etmeyen tarihi, turizmi, insan potansiyeli esasen İstanbul’dan önce Kars bünyesinde taşımaktadır.” dedi.

En önemli projesini dile getiren Özbey, “Benim yapacağım hiçbir proje Kars halkı onaylamadığı sürece kesinlikle imza altına alınmayacaktır. Önce halka götüreceğim, halkla konuşacağım, halk onayladığı takdirde gerekirse referandum da yaptıracağım sonra bunu imza altına alıp yürürlüğe koyacağım.” ifadesini kullandı.

Kaynağı hakkında da açıklama yapan Özbey, birinci kaynağının yüzde 52 oyla seçilmiş olan ve 16 Nisan 2016 yılında yürürlüğe girmiş olan Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminden sonra seçilen Türkiye Cumhuriyeti’nin Devlet Başkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

atif-ozbey,-aday-adayligi-basvurusunu-yapti-(1).jpgatif-ozbey,-aday-adayligi-basvurusunu-yapti-(2).jpgatif-ozbey,-aday-adayligi-basvurusunu-yapti-(3).jpgatif-ozbey,-aday-adayligi-basvurusunu-yapti-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler