Av. Alınak: Aydın Ailesi İntikam Peşinde Değil

Av. Alınak: Aydın Ailesi İntikam Peşinde Değil

Kars'ta ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Mert Aydın'ın kaçırılıp öldürülmesi olayının ardından katil zanlısı Aykut B.'nin ikametine bir takım kızgınlıklar nedeniyle yapılan yönelimlerin Aydın ailesiyle ilgisinin ulunmadığı açıklandı.

Av. Alınak: Aydın Ailesi İntikam Peşinde Değil

Kars’ta ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Mert Aydın’ın kaçırılıp öldürülmesi olayının ardından katil zanlısı Aykut B.’nin ikametine bir takım kızgınlıklar nedeniyle yapılan yönelimlerin Aydın ailesiyle ilgisinin ulunmadığı açıklandı.

Açıklamayı Aydın ailesi adına Av. Mehmet Sinan Alınak yaptı. Aydın ailesinin her hangi bir intikam içinde olmadığını söyleyen Alınak, ailenin hukukun vereceği her türlü karara saygılı olduğunu ifade etti.

Alınak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere 6 Nisan 2014 tarihinde 9 yaşındaki Mert Aydın iğrenç bir suç sonrası hayatını kaybetmiştir. İşlenen bu suç ilimiz Kars başta olmak üzere yurt genelinde infial yaratmış ve 7’den 70’e tüm yurttaşlar tarafından lanetlenmiştir. İlimizde düzenlenen eylemler, hemşerilerimizin duyarlılığı ve emniyet teşkilatının başarılı çalışması sonucu suçun faili Aykut B., 11 Nisan 2014 tarihinde emniyet güçlerince yakalanmış, alınan ifadelerinde suçunu itiraf etmiş ve tutuklanmıştır. Haricen alınan bilgilere göre yakalanan fail Aykut B.’ın Kars ilinde bulunan ikametine birtakım kişilerce var olan öfke ve kızgınlık nedeni ile yönelimler olmuş ve ikamette ufak çaplı maddi hasar meydana gelmiştir. Belirtmek gerekir ki, her ne kadar Mert Aydın’ın ailesi ve yakınları dayanılmaz bir elem ve acı içinde olsalar da bu olayla herhangi bir alakaları yoktur. Mert Aydın’ın ailesi hiçbir zaman intikam duyguları ile hareket etmeyecek, sabırlı davranacak, adaletin tecellisini yetkili ve görevli adli makamlardan ve mahkemelerden bekleyeceklerdir. Bu zor günlerde acılı aileyi yalnız bırakmayan ve Mert Aydın’ı öz evlatlarıymış gibi sahiplenen başta Karslı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımızın bilgisine saygı ile sunulur.”

Alınak, Aydın ailesinin son durumuyla ilgili de, “Aile kederli. Ne yazık ki çok üzüntülü. Fakat bununla beraber aile sabırlı. Aile yargılama sürecine adli makamlara ve mahkemelere güveniyor ve sabırla bu kişinin en hak ettiği şekilde, en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyor. Tabi ki aile çok kötü durumda.” dedi.

Bu olayın münferit bir olay olduğunu ve Kars’ın adının bu olayla anılmasının herkesi derinden üzdüğüne de işaret eden Alınak, “Kars, bir kişinin yapmış olduğu bu büyüt hatanın bedelini ödememeli. Kars’ta çok çok üstün insanlar var. Bu kişinin yapmış olduğuyla Kars’ı anılmaması gerekiyor. Bunu özellikle belirtmek istioruz. Bizde bunun farkındayız.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler