Avcılar sertifikalarını aldı

Avcılar sertifikalarını aldı

Daşdemir, “Merkez Av Komisyonu'nun kararı ile Kars, Muş, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Tunceli, Van ve Bingöl illerini kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2014-2015 av dönemi 24 Ağustos Cumartesi günü başladı."

Avcılar sertifikalarını aldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü Muş Şube Müdürlüğü’nün kaçak avcılığın önüne geçmek için başlattığı kursta başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan kursa 29 kursiyer katılmıştı. Kurs kapsamında eğitime tabi tutulan kursiyerler, geçtiğimiz hafta sınava tabi tutulmuş ve 28 kursiyer başarılı olmuştu. Sınavda başarılı olan kursiyerler, sertifikalarını Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Muş Şube Müdürü Haydar Daşdemir'in elinden aldı. Sertifika dağıtımı esnasında kursiyerlere uyarılarda bulunan Daşdemir, gerçek avcının yalnız av hayvanlarını vuran olmadığını, av yaparken bile doğayı koruyan olduğunu belirterek; "İlimiz yaban av türünde en çok bulunan keklik türünü barındırmaktadır. Bizlerin bu keklik türünü korumamız gerekir, neticesinde av da bir spor türüdür. Nasıl her spor dalı kuralıyla oynanıyorsa, avcılık da kuralına göre yapılmalıdır. Ben Muş avcısının ne kadar fazla duyarlı olduğunu biliyorum. Nitekim bu kurs kayıtlarındaki müracaatlarla da görülmüştür. Avcımız bilinçli av yapmak istiyor, bizler kulüp olarak bunun farkındayız ve bunun için de elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız” dedi.

2014-2015 birinci grup av sezonunun 22 Ağustos günü başladığını hatırlatan Haydar Daşdemir, açılan sezonda avcıların sadece bıldırcın, üveyik ve tahtalı avlayabileceklerini kaydetti. Daşdemir, “Merkez Av Komisyonu’nun kararı ile Kars, Muş, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Tunceli, Van ve Bingöl illerini kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2014-2015 av dönemi 24 Ağustos Cumartesi günü başladı. Birinci grup av sezonunda avcılarımızın avlayacağı av türleri bıldırcın, tahtalı ve üveyiktir. 2014-2015 av sezonunda avcılarımızın avlanma belgesi, avlanma pulu ve avcılık sertifikası olması şarttır.

Bu belgeler olmadan kesinlikle ava çıkılması yasaktır. Bu karar Orman Bakanlığı ve Merkez Av Komisyonu’nun kararıdır. Avcılık yapanlar mutlak suretle bu belgeleri almaları gerekir. Avcılarımız 1. hafta çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günleri av yapabilirler. Onun dışında av yapmaları yasaktır” diye konuştu. iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler