Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası (ESOC-2019) madalya töreni

Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası (ESOC-2019) madalya töreni

04-12 Şubat 2019 tarihleri arasında Sarıkamış’ta yapılmakta olan Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası (ESOC-2019) madalya töreni yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Saygı Duruşu ve İstıklal Marşının okunmasıyla başlayan törende erkek ve bayanlarda sprint, karışık sprint (Mixed Sprint Relay) ve orta mesafe (Middle) branşlarında ilk altı dereceye giren sporculara diplomaları ve ilk üç dereceyi elde eden sporculara madalyaları kars ValisiTürker Öksüz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Türkiye’nin ilk kez ev sahipliğinde yapılan, 15 ülkeden 104 sporcunun katıldığı ve 12 Şubat 2019 tarihine kadar sürecek olan Kayakla Oryantiring Avrupa Şampiyonası madalya törenine, Vali Öksüz, Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Hacer Akyüz, Avrupa Oryantiring Federasyonu Başkan Yardımcısı ve SkiO Komisyonu Başkanı Tatiana Kalenderoğlu, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Serka Genel Sekreteri Oktay Güven, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, protokol üyeleri, sporcular, antrenörler ve vatandaşlar katıldı. 

Sürat, karışık bayrak ve orta mesafe yarışmalarında dereceye giren sporcular şöyle:

Orta mesafe yarışlarında erkekler kategorisinde 1. Erik Rost (İsveç), 2. Lars Moholdt (Norveç) 3. Sergey Gorlanov (Rusya).  Kadınlar kategorisinde 1. Magdalena Olsson (İsveç) 2. Salla Koskela (Finlandiya) 3. Tatyana Oborina (Rusya).

Karışık bayrak yarışlarında 1. Alena Trapeznikova, Sergey Gorlanov (Rusya), 2. Tove Alexandersson, Erik Rost (İsviçre), 3. Evine Westli Andersen, Jorgen Madslien (Norveç).

Sürat yarışlarında Erkekler kategorisinde 1. Lars Moholdt (Norveç), 2. Erik Rost (İsveç), 3. Jorgen Madslien (Norveç). Kadınlar kategorisinde 1. Alena Trapeznikova (Rusya), 2. Magdalena Olsson (İsveç), 3. Tove Alexandersson (İsveç). 

avrupa-kayakla-oryantiring-sampiyonasi-(esoc-2019)-madalya-toreni--(2).jpgavrupa-kayakla-oryantiring-sampiyonasi-(esoc-2019)-madalya-toreni--(3).jpgavrupa-kayakla-oryantiring-sampiyonasi-(esoc-2019)-madalya-toreni--(4).jpgavrupa-kayakla-oryantiring-sampiyonasi-(esoc-2019)-madalya-toreni--(1).jpgavrupa-kayakla-oryantiring-sampiyonasi-(esoc-2019)-madalya-toreni--(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler