Avukat Fevzi Çamlı Ödülleri

Avukat Fevzi Çamlı Ödülleri

Sarıkamış Alisofu Köyünde Geleneksel Avukat Fevzi Çamlı Ödülleri sahiplerini buldu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yıl sona ermesiyle Alisofu Köyü ilkokulunda tören düzenlendi.

Törene, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Karaman burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin zorlu bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini ve tatili hak ettiklerini söyledi.

Eğitim –öğretim yılı içerisinde gerek okulların fiziki şartları gerekse materyaller olarak okullara büyük destek verdiklerini anlatan Karaman, ”Özellikle köy okullarımızda eğitim ve öğretimi çok önemsiyoruz. Kız çocuklarımızın okuması konusunda kurulan ikna ekiplerimizle güzel çalışmalarımız oldu. Bu köyden rahmetli Avukat Fevzi Çamlı bey’in eğitime vermiş olduğu desteği geleneksel Fevzi Çamlı başarı ödülleri programı ile her yıl yapıyoruz. Fevzi bey’in sağlığında başlattığı bu organizasyonu kardeşlerinin devam ettirmesi mutluluk vericidir. Kendisini rahmetle anıyoruz ”diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, belediye olarak gerek kent merkezindeki okullara, gerekse köydeki okullara imkanlar dahilinde destek olmaya çalıştıklarını belirterek, ”Eğitim için kim kapımıza gelse boş çevirmiyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizin iyi eğitim almanızla bu ülke daha çok gelişecektir. Fevzi Çamlı bey’in bu köyden çıkarak avukat olması ve daha sonra her yıl başarılı öğrencileri ödüllendirmesi, size verilen değerin göstergesidir ”dedi.

Alisofu köyünden işadamı ve avukat Fevzi Çamlı’nın kardeşi emekli öğretmen Mehmet Çamlı ise, köydeki çocukların okumalarına destek amacıyla ağabeysinin başlattığı geleneksel hale gelen başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesine devam edileceğini belirterek, köye her konuda destek veren Kaymakam Karamana, Belediye Başkanı Toksoy’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaza teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sınıflarında birinci olan öğrencilere Avukat Fevzi Çamlı

her yıl öğrencilere teşvik amacıyla geleneksel olarak devam ettirilen para ödülleri verildi.

Program, karne dağıtımı ile sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler