Avukatlardan İlginç İstek!

Avukatlardan İlginç İstek!

Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen töreni sabote eden dertli köylü, köyüne avukatlardan yol ve su istedi.

Avukatlardan İlginç İstek!

Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen töreni sabote eden dertli köylü, köyüne avukatlardan yol ve su istedi.

Avukatlar Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da kutlandı. Avukatlar Günü nedeniyle Kars Ardahan Baro Başkanlığı tarafından, Adliye önünde tören düzenledi.

Burada bulunan Atatürk anıtı önünde, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kars Ardahan Bölge Baro Başkanı Av. İbrahim Baştimar Atatürk anıtına çelenk sundu.

Ardından da Baro Başkanı Baştimar, Avukatlar Günü nedeniyle hazırladığı günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapmak için kürsüye davet edildi. Baştimar konuşmasına başladıktan sonra orada hazır bulunan avukatların yanına sokulan Merkez Halefoğlu köyünden Atilla Nebioğlu adlı vatandaş, Baştimar’ın konuşmasını bölerek orada bulunan avukatlardan köyüne yol ve su istedi.

Bir anda dikkatleri üzerine çeken Nebioğlu, avukatların şaşkın bakışları arasında taleplerini sıraladı. Bunun üzerine kulakları Baştimar da olan, gözleri Nebioğlu’na takılan avukatlar, kahkahalarla gülmeye başladı. Ardından da Nebioğlu tören alanını terek ederek, uzaktan töreni haber yapmak için çekim yapan gazetecileri beklemeye başladı. Tören biter bitmez de Nebioğlu koşarak gazetecilerin yanına gelerek yine aynı taleplerini bu kez kameralar karşısında yineledi.

Köyünde bulunan okulun Ortaokul Yönetici Başkanı olduğunu belirten Nebiğlu, bozuk Türkçesi ve şivesiyle başta milletvekilleri olmak üzere tüm ilgilere köyünün su sorunu olduğunu ve yıllardan beridir su sorunlarının çözülmediğini dile getirdi.

Köyünde yol ve su olmadığını iddia eden Nebioğlu, “Çerme’den köyümüze su istiyoruz. Çerme’den su gelecek ve arazilerimiz sulanacak. Ben köyümün ortaokul yönetici başkanıyım. Bizim köyümüze çevredeki 5 köyden öğrenciler taşımalı olarak geliyor ama okulumuzda su yok. Köyümüzdeki sorunları milletvekillerine ve ilgili yerlere dilekçe vererek anlattım. Ama bir türlü çare bulamadım” dedi.kha 

Önceki ve Sonraki Haberler