Avusturya Büyükelçisi Kars’ta!

Avusturya Büyükelçisi Kars’ta!

Avusturya Büyükelçisi Ulrıke Tılly Kars Turizm, Hayvancılık ve Bakü Tiflis Kars projelerine katkı sunmak ve işbirliği sağlamak için ekibi ile birlikte Karsa geldi.

Büyükelçi Tılly ve beraberindekilerin Kars Ziyaretlerinde ilk durakları Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği oldu.

Avusturya Büyükelçisi Ulrıke Tılly ziyaret ettiği Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde Birlik Başkanı Mecit Boran ve Birlik Sorumlu Müdürü Esra Yerdelen tarafından karşılandı.

Avusturya Büyükelçisi Ulrıke Tılly burada yaptığı açıklamada şunları ifade etti. Tılly Biz Avusturya büyükelçiliği olarak Türkiye’de farklı illeri geziyoruz ve bugün Karsa gelme amacımız bölgeyi daha iyi tanımak istiyoruz ve her ziyaretimde Ticaret Müşavirim ile gerçekleştiriyorum ve bugün Kars ziyaretimin üç nedeni var birincisi bildiğiniz gibi burdan Avusturya’ya çok sayıda damızlık hayvan geldi ve bölgede Avusturya’ya benzer bir coğrafi yapısı var, ikinci sebebimiz ise Kars Sarıkamış bölgesinde bir turizm alanı var ve biz turizm alanında tecrübeliyiz bu konuda Kars Valiliği ile görüşme yapacağız, üçüncü geliş sebebimiz ise Bakü-Tiflis Kars tren hattı var bu konuda da ülke olarak tecrübeliyiz ve şunu düşünüyoruz belki bir yardım veya iş birliği söz konusu olabilir ve biz bu ziyaretimizde ilgili kurumlarla görüşmek isteriz dedi.

Ardından Avusturya Büyükelçisi Ulrıke Tılly’e Kars Damızlık Birliği adına Başkan Boran büyükelçinin ziyareti anısına plaket verdi. Büyükelçi Tılly ise Birlik Başkanına yanında getirdiği hediyeleri taktim etti.

avusturya-buyukelcisi-kars’ta!-(1).jpgavusturya-buyukelcisi-kars’ta!-(3).jpgavusturya-buyukelcisi-kars’ta!-(4).jpgavusturya-buyukelcisi-kars’ta!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler