Ayhan Bilgen, Elektrik Kesintilerini Sordu

Ayhan Bilgen, Elektrik Kesintilerini Sordu

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından cevaplanması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi sundu.

Bilgen'in verdiği soru önergesi şöyle:

Kars ilimizde bir zamandır düzenli elektrik kesintileri yaşanmaktadır.

Bu bağlamda;

1-    Son bir yıl içerisinde yapılan elektrik kesintilerin sebepleri nelerdir?

2-    Son bir yıl içerisinde Kars ilinde kaç elektrik kesintisi yaşanmıştır? Bu kesintilerin kaç tanesi kurumun planlı elektrik kesintileridir?

3-    Bu elektrik kesintisi sırasında evlerinde ya da dükkanlarında mağdur olan yurttaşların mağduriyetleriyle ilgili bir araştırma yapılmış mıdır?

4-    Elektrikli malzeme kullanarak işini devam ettirebilen esnafımızın mağduriyetlerinin tazmini konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?

5-    Evlerinde elektrik kesintisine duyarlı beyaz eşya kullanan yurttaşlarımızın bir şikayeti söz konusu mudur? Eğer söz konusuysa bu eşyalarının maddi karşılığının tazmini söz konusu mudur?

6-    Planlı yapılacak elektrik kesintileri yurttaşlara yeterince duyurulmuş mudur? Bu duyuru için hangi iletişim kanalları kullanılmaktadır?

7-    Yurttaşların faturalarına kaçak kullanım bedeli yansıtılmakta mıdır? Bu oran Kars ilinde ne kadardır?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler