Ayhan Bilgen, KPSS'yi Sordu!

Ayhan Bilgen, KPSS'yi Sordu!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Bilgen’in verdiği soru önergesi şöyle:

Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS genel Kültür ve Genel Yetenek sınavını iptal ettiğini açıklamıştır. ÖSYM'ye yapılan tebliğ sonrasında, ÖSYM’nin bu kararı, 30 gün içinde, tüm kamu kurumlarına ileteceği belirtilmektedir. 657 sayılı Kanunun 98/b bendinde "b) Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi" halinde kamu görevine son verilmesine imkan tanıyan bir kanun hükmü yer almaktadır. Kamu kurumlarının, ÖSYM'nin kendilerini bilgilendirmesi sonrasında, 657'nin bu maddesine dayanarak, 2010 KPSS puanı kullanılarak yapılan tüm atamaları iptal etmesi beklenmektedir. Bu durum kopya ile alakası olmayan ve kendi çabalarıyla 2010 KPSS’de başarılı olan yurttaşlarımızı tedirgin etmektedir. Yetkililerin katıldıkları televizyon programlarında masumların mağdur edilmeyeceğini belirtmelerine rağmen somut gelişmelerin olmaması tedirginliği daha da artırmaktadır.

Bu bağlamda;

1- Sınavın iptal edilmesinden sonra süreç nasıl işleyecektir?
2- Suçu olmayan 100 Binin üzerinde olduğu belirtilen yurttaşların mağdur edilmemesi için hangi önlemler alınmıştır?
3- 2010 KPSS’nin soru kitapçıkları ve optik formlarının imha edildiği bilgisi doğru mudur?
4- Eğer bu doğru ise kopya çeken ile kopya çekmeyen memur arasındaki ayrım nasıl yapılacaktır?
5- 2010 KPSS’nin araştırılmasıyla ilgili yıllarca muhalefet partileri tarafından TBMM’ye araştırma önergeleri verilmiş ancak hükümetin oylarıyla bunlar reddedilmiştir. Konuyla ilgili Bakanlığın öncülüğünde yeni bir araştırma komisyonu kurulması planlanmakta mıdır?
6- 2010 KPSS’de kopya çekerek atanan memurların mağdur ettikleri yurttaşların mağduriyetleri nasıl giderilecektir?

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler