Ayhan Bilgen, Sarıkamış Köy Yolunu Sordu

Ayhan Bilgen, Sarıkamış Köy Yolunu Sordu

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi sundu.

Bilgen'in verdiği soru önergesi şöyle:

Kars ilimiz Sarıkamış ilçesine bağlı Karapınar, Beşyol, Başköy, Eşmeçayır, Karakose, Balikli, Armutlu Çardakçati, Çolaklı, Kazikaya, Gullice, Koçoğlu, Ortakale, Kayalı Boğaz, Kozan, Mezre, Hoşgeldi, Küçük Güllice ve Beşevler köylerimiz Karakurt’ta asfalta bağlanmaktadır. Karakurt’tan itibaren köylerin asfaltları deforme olmuşlardır. Bu sebeple de yol üzerinde kasis ve çukurlar bulunmaktadır. Yol halihazırda gidilecek gibi değildir. Hat üzerinde çalışan şoförler ve kendi aracıyla seyir eden şoförler konudan oldukça rahatsızlardır. Yolların bozuk oluşu adı geçen köylerin ekim ve biçim faaliyetlerini de aksattığı ve bundan dolayı çiftçilerimizin yeteri kadar verim almadığı gelen bilgiler arasındadır. Kendileri sık sık durumu ilettiklerini ancak şu zamana kadar bir sonuç alamadıklarını belirtmektedirler.

Bu bağlamda;

1-    Kaymakamlığa ya da valiliğe konuyla ilgili şikayetler iletilmiş midir?

2-    Yurttaşların bu konudaki sorununun çözümü için bir çalışma yapılmakta mıdır?

3-    Son altı ay içerisinde meydana gelmiş kaza mevcut mudur?

4-    Eğer kaza meydana gelmişse bu kazalarda yaralanma ve ölüm hadisesi yaşanmış mıdır?

5-    Bu yolların düzeltilmesi için belirlediğiniz bir tarih bulunmakta mıdır?

6-    Çiftçilerin zararlarıyla ilgili bir tespit yapılmış mıdır?

7-    Eğer zararla ilgili tespit yapılmışsa mağdur olan çiftçilere desteklemeler yapılmış mıdır?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler