Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca mazbatasını alarak görevine başladı

Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca mazbatasını alarak görevine başladı

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 12 bin 181 oy alarak Kars Belediye Başkanı seçilen Ayhan Bilgen mazbatasını Kars Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Başkanı Şemsettin Dereli'den aldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bilgen YSK tarafından ayın 13'ünde açıklanan kesin listenin ardından milletvekilliği görevinden istifa edecek.

Bilgen ayrıca mazbatasını, kontenjandan seçilen Şevin Alaca’nın da aralarında olduğu diğer meclis üyeleriyle birlikte aldı.

Bilgen ve Alaca Göreve Başladı

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca mazbatalarını aldıktan sonra Belediye Başkanlığı önünde bir açıklama yaptı. 

Açıklamanın ardından Bilgen ve Alaca, eski dönem Belediye Başkan Vekili Nüsret Kara'dan Belediye Başkanlığı mührünü aldı.  

Bilgen ve Alaca daha sonra belediye meclis üyeleriyle basına kapalı toplantıya geçti.

Bilgen: Kars’a nasıl hizmet ederiz yaklaşımıyla hepimiz hareket etmesi gerekiyor

Kars halkına ve seçimde emeği geçen herkese teşekkür eden Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca, seçim kapmanyası döneminde dile getirdikleri ‘değişim, dönüşüm’ iddiasını yeniledi.

Kars’ı halka birlikte yöneteceklerini vurgulayan Alaca, “Seçimleri geride bıraktık bir hafta oldu. Bugün itibariyle mazbatamızı aldık. İki ay boyunca Kars’ın zor iklim şartlarında seçim çalışması yürüttük. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz Kars’ta değişim ve dönüşüm iddiasıyla yola çıktık, Kars halkında teveccühünü partimizden yana kullandı. Seçimi halkımızla beraber kazandık bundan sonraki süreçte de beraber yöneteceğiz. Kars’ın sorunlarına çözüm bulacağız, hepimize yakışır bir Kars inşa edeceğiz” dedi.

Seçim tartışmalarının geride kaldığını ifade eden Bilgen, “Kars’taki bu huzurun, bu güvenin seçimden sonra da devam etmesi gerekir. Hepimizi rahatsız eden kimi gelişmeler bizleri kaygılandırmaktadır. Bu sürecin artık normale dönmesi, seçim döneminde yürütülen bütün tartışmaların seçim döneminde kalması, bundan sonra partiler arası polemikle değil şehre nasıl hizmet ederiz yaklaşımıyla hepimiz hareket etmesi gerekiyor. Bütün partilerin bu sorumluluk içinde hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Ayhan Bilgen’in açıklamaları şu şekilde:

"Hem seçim kampanyası boyunca hem de sayım günü ve sonrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Siyasi partilerin tüm adaylarına, çalışanlarına, seçim kurulu görevlilerine, şehirde huzur içinde seçimin gerçekleşmesini sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.   

Kars’taki bu huzurun, bu güvenin seçimden sonra da devam etmesi gerekir. Hepimizi rahatsız eden kimi gelişmeler bizleri kaygılandırmaktadır. Bu sürecin artık artık normale dönmesi seçim döneminde yürütülen bütün tartışmaların seçim döneminde kalması, bundan sonra partiler arası polemikle değil şehre nasıl hizmet ederiz yaklaşımıyla hepimiz hareket etmesi gerekiyor. Bütün partilerin bu sorumluluk içinde hareket etmesi gerekiyor.

Resmi sonuçların resmi gazetede ve YSK’nın sitesinde yayınlanmasının ardından yasal takvim içerisinde ilk meclis toplantımızı yapacağız, görev dağılımı gerçekleştireceğiz. Belediye Meclisi’nde temsil edilen bütün partilerle iş biriliği içerisinde sadece Kars’ın çıkarlarını düşünerek sadece şehrin acil ihtiyaçlarını düşünerek hareket edeceğimizi özellikle belirtmek isterim. Şüphesiz seçimlerde bir yarış olur. Biz başından beri seçimi ‘Kars kazandı’ dedik.  
Şimdiye kadar siyasi parti adına yaptığımız bütün çalışmalar parti çalışanları ve parti yöneticileri tarafından yönetilecektir. Biz artık Kars Belediyesi’ni yöneteceğiz. Çalışma arkadaşlarımız hangi partiden seçilmiş olurlarsa olsunlar onlarla birlikte çalışmamazı yöneteceğiz. 

Özellikle Kars Valiliği’nin aldığı karar nedeniyle kitlesel bir kutlama imkanı yok. Bir provakasyona bir gerilime fırsat vermeyi asla hiç kimse aklından geçirmemelidir. Kimsenin bu şehrin huzurunu bozmaya hakkı yok. Elbette nezaket içerisinde kutlamaları bazen burada bazen partide kabul edeceğiz. Sizden ricamız özellikle mesai saatleri içerinde burada acil odaklanmamız gereken işler var onlara odaklanmamız gerekiyor. Belki mesai dışında hafta sonları tebrikleri kabul edeceğiz. 

Özel  talebimizdir çiçek çikolata ya da başka hediyeler almak istemiyoruz. Herkesin iyi niyetini değerli buluyoruz paylaşıyoruz. İyi niyet duygularını paylaşmak istediklerini anlıyoruz. Şehrin acil ihtiyaçları için destek olmak dayanışma içinde olmak için birim müdürüleri ve meclis üyeleri ile görüşeceğiz. Muhasebe sistemine uygun bir biçimde destek dayanışma için kim katkı sunmak isterse belediyenin resmi süreci başlayana kadar harcamalarında kullanmak ekseninde tutmak istiyoruz."

ayhan-bilgen-mazbatasini-aldi-(1)-001.jpgayhan-bilgen-mazbatasini-aldi-(5).jpgayhan-bilgen-mazbatasini-aldi-(4).jpg790e5181-4920-420c-b7e8-1f5a976dd45f.jpg

ayhan-bilgen-mazbatasini-aldi-(6).jpgayhan-bilgen-mazbatasini-aldi-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler