Ayhan Bilgen’den Karadağ Mahallesi Çöplüğü İle İlgili Soru Önergesi

Ayhan Bilgen’den Karadağ Mahallesi Çöplüğü İle İlgili Soru Önergesi

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu.

Kars ili merkez mahallelerinden Karadağ mahallesi yıllardır çöp sorunuyla uğraşmaktadır. Günümüze kadar ne yazık ki konuyla ilgili kalıcı bir çözüm oluşturulmamıştır.

Bu bağlamda;

1-    Karadağ Mahallesindeki çöp sorunuyla ilgili tarafınıza ulaşmış şikayetler var mıdır? Eğer şikayetler varsa konuyla ilgili araştırma yapılmış mıdır?

2-    Karadağ Mahallesindeki çöp sorunun çözümüyle ilgili Kars Belediyesinin herhangi bir çalışması mevcut mudur?

3-    Şehrin genişlemesi sonucunda şehir içinde kalan bu çöp alanının taşınması konusunda herhangi bir çalışma mevcut mudur?

4-    Karadağ Mahallesindeki yurttaşların çöp sorunundan kaynaklı mikrobik enfeksiyonlar şikayetiyle hastanelere başvurdukları bilgisi doğru mudur?

5-    Karadağ Mahallesindeki yurttaşların kirlilikten dolayı hastalıklara yakalanmasını önlemek için belediye tarafından herhangi bir çözüm üretilmiş midir?

6-    Son beş yıl içerisinde mikrobik enfeksiyonlar ya da kirlilikten kaynaklı kanser rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybetmiş yurttaşlarımız var mıdır?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler