Ayhan Bilgen’den Kars Belediye Başkan adaylarına ‘mal varlığınızı açıklayın’ çağrısı

Ayhan Bilgen’den Kars Belediye Başkan adaylarına ‘mal varlığınızı açıklayın’ çağrısı

Kars Belediye Eş Başkan Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkan adaylarına çağrıda bulundu

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Başkanlığı’nda Belediye Eş Başkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın katılımıyla seçim değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kars Belediye Eş Başkan Ayhan Bilgen, seçim değerlendirme toplantısında Kars Belediye Başkan adaylarına çağrıda bulundu.

Bilgen, “Bugün çağrıda bulunacağız. Meşhur ifadedir İslam tarihinde Hz. Ömer ile ilgili anlatılan bir hikayedir. Hz. Ömer konuşmaya yapmaya çalıştığında etrafındakiler diyorlar ki; ‘seni dinlemeyiz ta ki üzerindeki elbisenin hesabını verene kadar. Bunu nerden bulduğunu açıklayacaksın ondan sonra biz seni dinleyeceğiz ve seni o zaman idareci olarak kabul ederiz’. Biz burada çağrıda bulunuyoruz; bu şehirde adaylığa, şehri yönetmeye talip olanların mal varlıklarını açıklamalarını talep ediyoruz. Siyasette şeffaflık, kişisel kazanç elbette siyasi ahlakın bir parçasıdır. Onun için burada çok net bir çağrıda bulunuyoruz. Adaylar mal varlıklarını açıklasınlar. Kim vatanı seviyor, kim malı mülkü seviyor görelim” dedi.

Bilgen, HDP eş başkanlarını eleştirecek nokta bulamadıkları için belediye meclis üyeleri üzerinden HDP’yi eleştirmeye çalıştıklarını söyledi:

“Seçim kampanyası sırasında partiler kendi iddialarını ortaya koyarlar. Kendi iddialarını ortaya koyarlarken de bazen diğer partilerle ilgili eleştirileri yaparlar. Yaklaşık iki haftadır bu şehirde bizimle ilgili konuşulan en ciddi eleştirilerden birisi meclis üyesi listemizle ilgili.

Diğer partiler başka hiçbir polemik konusu bulamamışlar, tek dillerine doladıkları şey ‘Biz Irak’tan Kars’a meclis üyesi getirmişsiz’. İnsan eleştiri yapacağı zaman biraz ciddiyet gösterir, biraz hassasiyet gösterir. Aramızdan bir arkadaşımızın babasından dolayı doğum yeri Irak.  Bu durumun bizim burada ‘meclis üyesi bulamadığımız’ şeklinde yorumlanması ne kadar çaresiz, argümansız bir hale düştüklerini bize gösteriyor.

Yine en yaygın kullandıkları argümanlardan birisi ‘HDP kazanacak ama Ayhan Bilgen bırakıp şehri gidecek’ propagandasıdır. Seçimi kazandıktan sonra bunun tescili mazbatanın alınmasıdır. Mazbatayı alabilmemiz için de milletvekilliğini zaten bırakmamız gerekiyor. Dolayısıyla burada seçim akşamı sanki hukuki süreç tamamlanmış gibi, seçim mevzuatını da bilmeden yürüttükleri ikinci propaganda.

Bugün çağrıda bulunacağız. Meşhur ifadedir İslam tarihinde Hz. Ömer ile ilgili anlatılan bir ifadedir. Konuşmaya yapmaya çalıştığında etrafındakiler diyorlar ki ‘seni dinlemeyiz ta ki üzerindeki elbisenin hesabını verene kadar. Bunu nerden bulduğunu açıklayacaksın ondan sonra biz seni dinleyeceğiz ve seni o zaman idareci olarak kabul ederiz’. Biz burada çağrıda bulunuyoruz, bu şehirde adaylığa, şehri yönetmeye talip olanların mal varlıklarını açıklamalarını talep ediyoruz.

Siyasette şeffaflık, kişisel kazanç elbette siyasi ahlakın bir parçasıdır. Onun için burada çok net bir çağrıda bulunuyoruz. Adaylar mal varlıklarını açıklasınlar. Kim vatanı seviyor, kim malı mülkü seviyor görelim. Kim siyasetten besleniyor, kim siyaseti toplumu beslemek için kullanıyor bunu birlikte görelim. Biz iki eşbaşkan adayı olarak mal varlığımızı açıklamaya hazırız.

Bir kaç saniyede açıklayacağımız bir mal varlığımız var. Bu şehri yiyenler, hayatlarını sadece mal mülk yığmak için kullananlar galiba belediyeyi de bu niyetle büyük lokma olarak görüyorlar. Bunun için biz çağrıda bulunuyoruz. Bütün şehir bunu bilsin istiyoruz.”

Belediye Eşbaşkan adayı Şevin Alaca ise, amaçlarının halk belediyeciliği inşa etmek olduğunu ifade ederek beklentileri boşa çıkarmayacaklarını söyledi.

Alaca, “Kars halkı artık değişim, dönüşüm ve insani şartlarda yaşamak istiyor. Biz de bu talepleri gerçekleştirmek için yola çıktık. Amacımız halk belediyeciliğini inşa etmek. Bu değişim ve dönüşümün en büyük adresi HDP’dir. Kars halkı da bu adresin HDP olduğunun farkındadır. Kars halkı mevcut siyasi partilerin pratiklerini bildikleri için partimizi ciddi bir şekilde sahipleniyorlar. Kars halklarının bizden beklentisi büyük. Bizler bu beklentiyi boşa çıkarmayacağız. Kars’taki değişim ve dönüşümün en önemli ayağı bunun kadın bakış açısının gelecek olmasıdır. Belediyecilik hizmetlerini kadınlarla beraber yapacağız. Bu durum da Karslı kadınlar üzerinde bir heyecan yaratıyor” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler