Ayhan Bilgen'in 1 Mayıs Mesajı

Ayhan Bilgen'in 1 Mayıs Mesajı

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bilgen'in yayınladığı mesaj şöyle:

Dünyada iki kutsal güç;  biri karnca işçiler, diğeri  insan işçiler. Karınca işçiler toprağa ve doğaya, İnsan işçiler ise hayatımıza ve ideallerimize can verir.

İkisinin arasındaki tek fark, karınca işçilerin insan işçilerden daha örgütlü ve daha birlik olmalarıdır.Bunun için işçi sınıfının önündeki en büyük engel, örgütlenme sorunudur.

Örgütlenme sorununu yaratan ve örgütlenmenin önündeki en büyük engel ise, küresel sermaye ve kapitalist modernitedir. Emeği sömürüden kurtarmak, işçi sınıfının dayanışmasını sağlamak ve  emek sermaye çelişkisini ortadan kaldırmak için, örgütlenmekten başka çare yoktur. Ne yazıkki kapitalizm, emekçileri emekçilere, halkları halklara düşman ettirerek,  sistematik bir bağımlılık, sistematik çatışma ve savaşlarla insanlığı öldürmektedir . Bugün işçi sınıfının bir ve birlik olma, emek ve dayanışma günüdür. Eğer karıncalar gibi örgütlenmez,  karıncalar gibi birlik olmazsak, hepimiz kaybederiz.

Dünya insanlığını kurtarmak, emek mücadelesini yükseltmek,  işçi sınıfının birlikte mücadele etmesinden geçer.  Ülkemizde ve bölgemizde devam eden çatışma ve savaş ortamı, en çokta işçi sınıfının mücadelesine zarar vermektedir. Tek çare,  Ya hep bir  olup, birlikte  üreterek, beraber, eşit, adil ve özgürce yaşayacağız. Yada bu sömürü çarkının içinde yok olup gideceğiz. Artık bizi bizden koparan, hayatımızı yozlaşıtıran, alınterimizi sömüren, bu yanlış ve bozuk düzene boyun eğmeyecegiz.

İnsanlığı tüketen, İnsan emeğini yok sayan,  kapitalist moderniteye alternatif,  demokratik moderniteyi örgütleyerek, yeni yaşamı inşa etmeliyiz.

Bu vesileyle bende 1 mayıs emek ve dayanışma gününün ülkemiz ve dünya barışına katkı sunmasını temenni eder,  işçi ve emekçilerin örgütlendiği demokratik bir dünya özlemi ile bütün halkımızın  bayramını kutluyorum. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler