Ayhan Bilgen'in Gadir-İ Hum Bayram Mesajı

Ayhan Bilgen'in Gadir-İ Hum Bayram Mesajı

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Allah'ın emir ve ayetiyle Hz. Muhammed’in binlerce sahabe huzurunda kendisinden sonra İmam Ali’yi halife olarak ilan etmesi nedeniyle Kars’ta da kutlanan Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Bilgen mesajında, Gadir - i Hum Bayramının İslam Alemi ve İslam tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu belirtti.

O dönemden günümüze kadar, Ortadoğu’nun Muaviye ruhlu zalimlerin ve zorbaların hiç eksik olmadığı bir coğrafya olmasından dolayı, İslam aleminin çok acı ve ıstırap çektiğini ve çekmekte olduğunu da mesajında ifade etti.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Mesajında ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Ortadoğu halkı, çekilmiş bunca çile ve acıya  rağmen,  yüzlerce yıl geçmiş olsa da, Kerbela’da dökülen her damla kanın unutulmaz kederini daha dün yaşanmış gibi hissedecek kadar da şerefli bir coğrafyadır. İslamı ve İslam halkını karalamaya, karartmaya ve birbiri ile kırdırtmaya çalışan öyle çok Firavun, öyle çok Nemrut ve öyle çok Yezit türedi ki; bırakmazlar da kardeş – kardeş, dost-dost ve barış içinde yaşayalım. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar,  hakka ve hukuka  sığınarak,  Kerbela’nın,  Gazze’nin, Rojava’nın direniş umuduyla bir birimize sarılıp, Gadir- i Hum Bayramını kutlayacağız. Bu vesile ile Kars’ın  ve bütün İslam insanlığının Gadir-i Hum Bayramını sevgilerim ve hürmetimle tebrik ederim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler