“Aynı Gökyüzü Altında 100 Yıl”

“Aynı Gökyüzü Altında 100 Yıl”

Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinin hazırladığı, Serhat Kalkınma Ajansının finanse ettiği “Astronomi ve Uzay Bilimleri Eğitici Eğitimi ve BİLSEM’i Ülke Standartlarına Yükseltme Projesinin” faaliyetleri başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

İlk faaliyetine dün Gece Gözlemiyle başlanan projede renkli anlar yaşandı. Halka açık bir şekilde Fethiye Cami’nin yanındaki boş ve karanlık alanda gerçekleştirilen gece gözlemine birçok öğrenci, öğretmen ve sivil halk katılım sağladı.

BİLSEM, Kafkas Üniversitesi ve Fen Lisesine ait teleskoplarla derin uzay gözlemi gerçekleştirildi. Özellikle hayatında ilk kez teleskopla gözlem yapma şansı bulan öğrencilerin heyecanı ve sevinci görülmeye değerdi.

“Aynı Gökyüzü Altında 100 Yıl” sloganıyla başlattıkları faaliyetlere 51 öğretmenin eğitimiyle devam edileceğini belirten Proje Koordinatörü Ali Kasım Bulut, katılım sağlayan herkese, destek veren Serhat Kalkınma Ajansına ve Türk Astronomi Derneği hocalarına teşekkür ettiğini belirtti.

Ayrıca eğitimin Kars Öğretmen Evinde gerçekleştirileceğini belirten Bulut, ilgisi ve merakı olan herkesi 3 gün sürecek olan eğitime katılmaya davet etti.

“ayni-gokyuzu-altinda-100-yil”-(1).jpg“ayni-gokyuzu-altinda-100-yil”-(2).jpg“ayni-gokyuzu-altinda-100-yil”-(3).jpg“ayni-gokyuzu-altinda-100-yil”-(5).jpg“ayni-gokyuzu-altinda-100-yil”-(6).jpg“ayni-gokyuzu-altinda-100-yil”-(7).jpg“ayni-gokyuzu-altinda-100-yil”-(4).jpg“ayni-gokyuzu-altinda-100-yil”-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler