Azat Ceyhan: Bu Mevsim Sizi Yanıltmasın!

Azat Ceyhan: Bu Mevsim Sizi Yanıltmasın!

Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları (DASKD) Dernek Başkanı Azat Ceyhan, “Havaların güzel olması hem sürücüleri hem de yayaları yanıltmasın.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları (DASKD) Dernek Başkanı Azat Ceyhan, Kars’taki alt yapı ve trafik sistemi ile ilgili sorunları açıkladı.

Başkan Ceyhan, yerel yönetimlerin, karayolların ve özel idarenin çalışmaları başlatmak için havaların ısınmasını beklediklerini dile getirerek, “Çok çetin geçen, çok ağır geçen bir kışı geride bıraktık. Bu kış ayının geride kalması ile birlikte hiç şüphesiz özellikle alt yapıda büyük tahribatlarda söz konusu oldu. Birçok yerde yolların bozulması, kasislerin oluşması, kanalizasyon kapaklarında bozuklukların oluşması gibi durumlar hem sürücüleri hem de yayaları etkileyen olaylardır. Yerel yönetimler bu sorunlarla ilgilenmek için biraz daha havaların ısınmasını bekliyorlar. Yerel yönetimler, Karayolları ve Özel İdare hepsi kendi sorumluluk alanlarını muhtemelen önümüzdeki aylarda ele alınacak ve gereği yapılacak. Buna inanıyoruz ki geçmişte de yapıldı.” dedi.

Başkan Ceyhan sürücülerin ve yayaların dikkat etmeleri gerekenleri şöyle sıraladı:

1- kazalarla ilgili dikkat olmaları gerekiyor.

2- Saygısız ve tedbirsiz araç kullanımı ile ilgili dikkat etmeleri gereken kurallar söz konusu.

3- Yayalar da yine aynı yolları kullanırken nereden nasıl faydalanacakları ile ilgili belli başlı uyarılarda bulunmamız lazım.

‘Havaların ısınması güzel ve rahat araç kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor’ diyen Başkan Ceyhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sürücüler bu mevsimde yol kenarlarında su birikintilerinin olabileceği, çamur olabileceği gerçeğini göz önüne alarak yoldan geçen yayaları rahatsız etmemek adına, üzerine su, çamur ve benzeri gibi şeyler sıçratmamak adına özellikle şehir içinde çok yavaş araç kullanmaları ve yayalara gereken saygının gösterilmesi gerekiyor. Trafik kazalarının olmaması adına hızlı giden bir sürücü su birikintisi olan bir yerden direksiyon çevirerek olası bir kazaya mahal vermemek adına yavaş araç kullanmaları gerekiyor. İlkbahar mevsiminin güzel olması çok güzel araç kullanabileceğiniz anlamında değil, kurallara uyarsak eğer çok güzel güzel ve rahat araç kullanabileceğimiz anlamına geliyor.”

Yayalara da bazı uyarılarda bulunan Başkan Ceyhan, “Yayalara baktığımızda yayalar da mutlaka karayolunun yayalar için ayrılmış olan, eskiden kaldırım dediğimiz yaya yolu kısmını kullanmaları, yolun ortasından gitmemeleri, sürücünün duramayacak şeklinde yaklaştığında karşıdan karşıya geçememeleri, ellerinden geldiği kadar ışıkların olduğu yerden kavşakları kullanmaları gerektiği ve yayaların da sürücülere dikkat etmeleri gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Ortak sorumluluğun söz konusu olduğunu dile getiren Başkan Ceyhan, “hem yayalara hem de sürücülere, bu mevsimin özel durumu bu. Yani havaların güzel olması hem sürücüleri hem de yayaları yanıltmasın.” dedi.

İl dışına çıkacak sürücüler içinde uyarılarda bulunan Başkan Ceyhan, “Kars’tan batıya gittiğimiz zaman yaz mevsiminin içine girmiş gibi olacağız. Çünkü iklim olarak sizi etkiliyor. Kış aylarında sürücüler daha dinç iken, yaz aylarında daha tembelleştiğini görmekteyiz. Bu da sürücüleri çoğu zaman uykuya zorlamakta veya sürücülerin dalgınlaşmasına neden olmakta. Yolun kaygan olması, kar ve tipi olması nedeniyle sürücü kış aylarında daha dikkatli ama bu mevsimde ise sis ve sürücünün kendisini rahat hissetmesi adına sürücüler için tehlike arz ediyor.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler