Azat Ceyhan uyardı: “Bu mevsime dikkat edin”

Azat Ceyhan uyardı: “Bu mevsime dikkat edin”

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, içerisinde bulunduğumuzun mevsimin zorluklarını anlatarak, sürücüleri uyardı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Mevsimsel olarak hem sıcak hem de yağışlar konusunda sürücüleri uyaran Başkan Ceyhan, “Havaların sabahtan öğlene kadar sıcak olması, öğleden sonra da yağan yağmur nedeniyle bu mevsimde sürücülerin dikkat etmesi gereken iki faktör vardır. Bu faktörlerini birincisi; bunaltıcı sıcaklara karşı uykusuz kalınmamalı ve araç içerisini aralıklarla havalandırmaları, ikincisi ise sert yağan yağmurlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.” dedi.

Başkan Ceyhan sürücülere düşen görevleri anlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mevsim nedeniyle otlar sararmaya başladı ve bir süre sonra da bunların hasat dönemi başlayacak. Bu hasat döneminde iş makinelerinin karayollarına çıkması nedeniyle trafik daha da yoğunlaşacak. Bu yoğunlukta sürücüler oluşan sıcaklığa karşı giyinmeleri, yorgun olmamaları ve arada mutlaka temiz hava almaları ve uykusuz olmamaları gerekiyor. Bu mevsimin özelliği oluşan sıcaklardan dolayı sürücülerin uykusunu getirtiyor bu yüzden sürücülerin üzerine düşen görevlerini yerine getirmesi gerekiyor. Ayrıca yağışlardan dolayı oluşacak su birikintilerine ve oluşan bozuk yollara da dikkat etmeleri ve hız limitine uyarak riske girmeden araç kullanmaları lazım. İş makinesi sürücülerine de önemli görevler düşmektedir; özellikle geceleri yola çıkmamaları, seyir halindeyken yolu kapatmamaları, belli başlı ölçüde yük yüklemeleri, aşırı yük yüklememeleri ve diğer araçlarla karışı karşıya geleceklerini göz önünde bulundurmaları gerekiyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler