Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev Öğretmenlerle Buluştu

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev Öğretmenlerle Buluştu

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını yeniden kazanmasının 25’inci yıldönümü kutlamalarının devamında ve Öğretmenler Günü münasebetiyle, Karslı ve Azerbaycanlı öğretmenleri ağırladı.

Karslı ve Azerbaycanlı öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan ve bu vesile ile bir araya geldiklerini söyleyen Başkonsolos Nuru Guliyev, öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu belirtti.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev sözlerine şöyle devam etti : “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 88. yıldönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü’nün 35. yıldönümünü Karslı ve Azerbaycanlı öğretmenlerimizle hep birlikte kutlamaktayız. Gerek Azerbaycan’da ve gerekse Türkiye de öğretmenler aydınlık geleceğimizin teminatı olarak görülürler. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi eliyle, ilim ve irfan ışığının geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yerine getirmektedirler. Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve muteber bir millet olarak daha iyi noktalara ulaşacağımıza en ufak bir endişemiz yoktur. Öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz çok daha aydınlık olacaktır. Bir öğretmen çocuğu olarak dünyaya gelmem, o evden yayılan ışık, yine şahsımın öğretmen olması benim için daima gurur kaynağı olmuştur, öğretmenlerimiz için ne kadar söz söylesek azdır. Analarımız da birer öğretmendir. Bizim milli liderimiz, Türk tarihinin büyük oğlu Haydar Aliyev’de bir öğretmendi. O büyük şahsiyet de Azerbaycan’ın başöğretmeniydi. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmenler Mustafa kemal Atatürk ve Haydar Aliyev olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

Karslı ve Azerbaycanlı öğretmenler ise, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’e bu güzel duygu ve düşüncelerinden dolayı duymuş oldukları memnuniyeti dile getirerek, nazik davetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Sohbet havası içerisinde geçen toplantıda, karşılıklı fikir alışverişleri yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler