Azerbaycan'ın 98. Kuruluş Yıldönümü Kars'ta Kutlandı

Azerbaycan'ın 98. Kuruluş Yıldönümü Kars'ta Kutlandı

Kars’ta, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü, düzenlenen ‘Cumhuriyet Günü’ etkinliğiyle kutlandı.

Kars The Park Hotel’de Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen kuruluş yıldönümü etkinliklerinde, Azerbaycan ve Türkiye Bayraklarıyla hazırlanmış ‘Cumhuriyet Günü’ pastasını Başkonsolos Ayhan Süleymanlı ve Vali Günay Özdemir birlikte kesti.

Çok sayıda davetlinin katıldığı ‘Cumhuriyet Günü’ programında konuşan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, “Azerbaycan halkının çok asırlık devletçilik tarihinde önemli yeri olan, tarihimizin parlak ve şerefli sayfalarında yer alan Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. Yıldönümü dolayısıyla bir arada bulunmaktan şeref duyuyorum. Azerbaycan Halk Cumhuriyeti Türk Müslüman aleminde ilk demokratik cumhuriyettir. 1918 yılı Mayıs 28’de kabul edilen İstiklal beyannamesinde tam hukuki, müstakil devlet olan Azerbaycan’da hakimiyetin halka mahsus olduğu beyan edilmiştir” dedi.

Daha sonra söz alan Kars Valisi Günay Özdemir, “Uzun yıllar boyu bağımsız bir şekilde yaşayan iki devlet, yine uzun yıllar boyunca ticari, kültürel anlamda belli bir alt yapı oluşturmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere en fazla değer verdiği, en önemli gördüğü ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Azerbaycan bu gününü bütün Dünya’da yine aynı heyecanla, yine aynı mutlulukla kutlanacağına inanıyoruz. Çünkü Türkiye ve Azerbaycan, hem ticari anlamda, hem kültürel anlamda ortak geçmişi, ortak geleceği olan iki ülke. Ticari olarak baktığımız zaman petrol ve doğalgaz anlamında önemli bir enerji koridoru olarak Türkiye üzerinden hem Türkiye’ye, hem Bakü-Ceyhan-Tiflis ile beraber bütün Dünya’ya, TANAP ile beraberde Avrupa’ya doğalgazın açılacağı önemli bir enerji koridoru oluştu. Bakü-Tiflis-Kars ile beraber yine ulaşım anlamında ciddi bir koridor oluşuyor. Bu koridorla aslında Pekin’den Londra’ya kadar tekrar İpek Yolu’nun canlanması söz konusu, bundan sonra da ben yine Azerbaycan ile Türkiye’nin çok daha önemli işbirliği içerisinde olacağını, özellikle bu aşamadan sonra Kars’ın bölgenin ulaşım merkezi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gecede Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. Yıldönümü mutluluğu yaşandı. Gecede hazırlanan ve üzerinde Azerbaycan ile Türkiye bayrağı olan pasta kesildi.

Azerbaycan’ın Cumhuriyet Günü programına; Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, Belediye Başkan Vekili Ferit Yenice, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve çok sayıda davetli katıldı.

azerbaycanin-98.-kurulus-yildonumu-karsta-kutlandi-(1).jpgazerbaycanin-98.-kurulus-yildonumu-karsta-kutlandi-(2).jpgazerbaycanin-98.-kurulus-yildonumu-karsta-kutlandi-(3).jpgazerbaycanin-98.-kurulus-yildonumu-karsta-kutlandi-(4).jpg

iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler