Baba ocağına ateş düştü

Baba ocağına ateş düştü

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde önceki gün akşam saatlerinde sahilde 2 çocuğuyla cesetleri bulunan kadının Kars'ın Akyaka ilçesindeki ailesinin evine adeta ateş düştü.

Karamürsel sahilinde cesetleri bulunan anne ve 2 çocuğunun baba ocağına ateş düştü

Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde önceki gün akşam saatlerinde sahilde 2 çocuğuyla cesetleri bulunan kadının Kars’ın Akyaka ilçesindeki ailesinin evine adeta ateş düştü. Cenazeleri bekleyen ailenin evlerinin önünde kurulan taziye çadırı başsağlığı için gelenlerle dolup taştı. Zeki Arslan, kızı ve torunlarının ölüm haberini aldıklarında tamamen yıkıldıklarını söyleyerek, 8 yıldır eşinden ayrı olan kızı ve torunlarına kendisinin baktığını söyledi.

29 yaşındaki Derya Erdem 10 yıl önce Asim Erdem ile evlenerek Ankara Keçiören’e yerleşti. Eşiyle aralarında problemler yaşayan Derya, Akyaka ilçesine baba ocağına döndü. Bir süre sonra eşinin ikna çabasıyla yenirden hayatları birleştiren çift arasındaki geçimsizlik devam edince, eşinden şiddet ve hakaret gördüğünü söyleyen Derya Erdem 10 yıl önce iki çocuğuyla birlikte yeniden baba ocağına geldi. Çocukluğundan bu yana ırgatlık ve çobanlık yaparak geçimini sürdüren Zeki Arslan (55), Akyaka Belediyesi’nde 10 yıl önce temizlik işçisi olarak işe başladı. Aylık ortalama 2 bin TL geliriyle annesi Güzel Arslan (75), eşi ve evine yerleşen kızı Derya ile torunlarına bakan Zeki Arslan, şimdi ise kızı ve torunlarının yasını tutuyor.

3 kız 6 erkek 9 kardeşin ortancası olan Zeki Arslan, kızı Derya’nın 40 gün önce Akyaka’da olduğunu ve Kocaeli Üniversitesi Gıda ve Tarım Bölümünde eğitim gören diğer kızı Hacer’in (20) diploma töreni için gittiğini söyledi. Derya’nın Hacer’in yanından ayrıldıktan sonra bu vahim olayın haberini aldıklarını da ifade eden Zeki Arslan, kızı ve torunlarından ayrılmanın üzüntüsünden kahrolduklarını belirtti.

Derya’nın annesi Hatice Arslan da Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı.

7 yaşındaki Bora Can Erdem ve 9 yaşındaki Türkan Efsun Erdem ile anne Derye Erdem’in dün Bursa Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Kars’a gönderine cenazelerinin akşam saatlerinde Akyaka’a ilçesinde olacağı ve o saatlerde de toprağa verilecekleri öğrenildi. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler