Bağımsız Sinema Topluluğu Destekçilerini Bekliyor

Bağımsız Sinema Topluluğu Destekçilerini Bekliyor

Gencecik yüreklerin kurduğu Kars Bağımsız Sinema Topluluğu ilk film gösterimiyle sinemaseverleri adeta büyüledi.

Bağımsız Sinema Topluluğu Destekçilerini Bekliyor

Gencecik yüreklerin kurduğu Kars Bağımsız Sinema Topluluğu ilk film gösterimiyle sinemaseverleri adeta büyüledi.

Kars Bağımsız Sinema Topluluğunun ilk sinema gösterimi olan “Kaplumbağalar da Uçar” filmi bu güne kadar Kars’ta gösterime sunulan filmlerin gişe rekorunu kırdı.

Yaklaşık 350 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen film gösteriminde verilen mesaj ise şöyleydi

“Sanat insanın önce kendisini sonra da evreni tanımasıyla başlar. Bu farkındalık sanatın beslenme kaynağıdır. En ilkel zamanlardan günümüze kadar sanat kendisine kattıklarıyla büyük bir birikim yumağı olarak yuvarlanıp gitmektedir. Sanatı ilerleme tarihi ile birlikte düşünecek olursak, mağaralara çizilen av resimlerinden bu yana sanatın toplumların ilerleme tarihine paralel olarak ilerlediği ortaya çıkmaktadır. Toplum sanatı ilerletmiş, toplumsal alandan beslenmiş ve ciddi boyutta da toplumu etkilemiştir. Bunu sanatın bir dalı olan sinema da daha net görüyoruz. 19.yy' dan bu yana toplumsal yaşamın yansıtıldığı bir ayna görevi gören sinema, insanın kendini ve sosyal düzeyi resmetmektedir. Toplumsal ilişkilerin şekillenmesine katkıda bulunduğu gibi halkların kardeşliğini bozucu engelleri kaldırıp onları birbirlerine yaklaştırma görevini de görmektedir. Bu anlamda önemli bir sosyal işlevi de yerine getirir.

Sinema topluma sadece fikir sunmaz toplumunda fikir üretmesini düşünmesini sağlar. Bu yönde toplumu kamçılar. Topluma farklı bakış açıları kazandırır. Bu ortamda toplum-sinema-ideoloji üçlüsünü ayrı düşünemeyiz. Sinema tarihine bakıldığında dolaylı yada direkt olarak sinemanın toplumun ideolojik yapısını biçimlendirdiğini görüyoruz. Filmlerin politik niteliği bulunmasa bile her filmde bir ideolojik yansıma görülmektedir. Filmdeki diyaloglar, karakterlerin giyinme biçimleri, müzik gibi birçok şey siyasi alana bir gönderme gibi algılanabilir. Genelleme yaparsak sinema özdeşleşmeyi ve toplumsal kontrolü belli ölçüde sağlar.

Görüldüğü gibi sinema toplumda çok önemli bir yere sahiptir. Bizlerde bu bilinci uyandırmak için bir araya geldik. Toplumda bir sinema ahlakı oluşturup bunu nesilden nesile aktarmak umuduyla BAĞIMSIZ SİNEMA TOPLULUĞUNU kurduk… Bizlere destek veren tüm Kars halkına teşekkürlerimizi sunarız.”

Kars Bağımsız Sinema Topluluğu her Salı destekçilerini KARS ŞEHİR SİNEMASI’NA bekliyor. kha

Önceki ve Sonraki Haberler