''Bağırmak Satışı Artırmıyor''

''Bağırmak Satışı Artırmıyor''

Kars’ta yapılan araştırmada, işportacıların ürünlerini satarken kullandığı yöntemlerden biri olan bağırmanın satışı artırmadığı, aksine gürültü kirliliği nedeniyle insanları rahatsız ettiği belirlendi.

Ercüment DAŞDELEN / Kars Manşet

Bağırmanın iletişimdeki rolü, alışverişteki etkisi, gürültü kirliliği unsurlarının ele alındığı ve işportacıların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yapılan araştırmada, tüketicilerin büyük çoğunluğunun işportacılardan alışveriş yaptıkları belirlendi.

İşportacılardan alışveriş yapanlar, gerekçelerini, ''ürünlerin ucuzluğu, ulaşımın kolaylığı, kaliteli ve ucuz olması'' diye sıralarken, alışveriş yapmayanlar da bu kararlarında ''ürünlerin kalitesizliği, sağlıksız olması ve işportacılardan rahatsız olmalarının'' etkili olduğunu ifade etti.

Kars’ta ki araştırmada, işportacıların vatandaş üzerinde iyi bir izlenim bırakmadıkları, haklarında genel olarak 'olumsuz' kanı taşındığı belirlenirken, katılımcıların yarısından fazlası bu duruma bağırarak satış yapmalarını gerekçe gösterdi.

Fiyatı, kalitesi ve özelliği belli olan, herkesçe bilinen bir ürünün bağırarak satılmasını katılımcıların yüzde 64'ü olumsuz bulurken, yüzde 80'i işportacıların bağırmalarının gürültü kirliliğine neden olduğunu ve bu durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Katılımcıların yüzde 71'i bağırarak satış yapılmasının merak uyandırmadığını, yüzde 62'si de ürünlerin bağırarak tanıtılmasına veya bu şekilde ürünleri satmaya çalışan işportacılara ilgi göstermediğini bildirdi. Katılımcıların sadece yüzde 8,8'inin bağırarak yapılan satışa bazen ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Araştırmada, işportacıların iş alanlarıyla ilgili eğitim almaları görüşü öne çıkarken, katılımcıların yüzde 64'nün müşteri ilişkilerine önem veren bir işportacıyı tercih ettikleri belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler