Baharın Müjdecileri Iğdır'da!

Baharın Müjdecileri Iğdır'da!

Iğdır'da son günlerde sıcak havanın etkisini artırması ve leyleklerin de normalden önce gelmesi vatandaşlar tarafından bu yıl baharın erken geleceği şeklinde yorumlandı.

Baharın Müjdecileri Iğdır'da!

 

Iğdır’da son günlerde sıcak havanın etkisini artırması ve leyleklerin de normalden önce gelmesi vatandaşlar tarafından bu yıl baharın erken geleceği şeklinde yorumlandı. 


Doğu Anadolu Bölgesi’nde Akdeniz ikliminin hakim olduğu tek il olan Iğdır’a, normalde mart ayında gelen göçmen kuşlardan balıkçıl kuşu ve leylekler yaklaşık bir ay önceden geldi. Göçmen kuşların erken gelmesi vatandaşlar tarafından baharın erken gelmesi şeklinde yorumlandı.


Iğdır’ın simgesi haline gelen leyleklerin halk tarafından baharın müjdecisi olarak nitelendirildiğini belirten vatandaşlar, bu yıl leyleklerin şubatta gelmesinin baharın normalden daha erken geleceği şeklinde yorumladılar. Celal Tümay isimli vatandaş, yıllardan beri leyleklerin baharın müjdeci olarak bilindiğini söyledi. Tümay, “Geçmişten bu yana atalarımızdan bize kalan bir deyim vardır; ‘Leylek 17’ye gelmez 18’e kalmaz.’ Bugün sizinde gördüğünüz gibi leylekler bir ay erken geldi. Anlayacağınız tüm yurtta etkili olan hava sıcaklığı Iğdır’da da etkili. Iğdır’da bu yıl bahar erken geldi. Leyleklerin de erken gelmesi bunun ispatıdır” dedi.


Hacı Cemil Gülali ise, Türkiye genelinde soğuk hava etkisini gösterirken, Iğdır’da yazdan kalma günler yaşandığını belirterek, “Leyleklerin de gelmesi şu anlama geliyor; bu yıl bahar bir ay erken gelecek” diye konuştu.

2.20140219101506..gif3.20140219101517..gif4.20140219101536..gif

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber