Bakan, Müjdeyi Sınırında Verdi!

Bakan, Müjdeyi Sınırında Verdi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Eskişehir'in Mihallıççık ilçesinde işten çıkartıldıkları için açlık grevine giden 130 maden işçisi için müjdeyi, Kars'ın Ermenistan sınırında bulunan Akyaka ilçesinden verdi.

Bakan, Müjdeyi Sınırında Verdi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Eskişehir’in Mihallıççık ilçesinde işten çıkartıldıkları için açlık grevine giden 130 maden işçisi için müjdeyi, Kars’ın Ermenistan sınırında bulunan Akyaka ilçesinden verdi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi partisinin Kars, Ardahan ve Iğdır illerin belediye başkan adaylarına destek vermek için bölgeye gelen Bakan Yıldız, Kars’ın Akyaka ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Bulut Öztürk’e de destek vermek için ilçeye gitti.

Beraberinde AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, SKM Başkanı Şahin Aydın ve AK Parti Kars Eski Milletvekili Selahattin Beyribey ile birlikte Akyaka’ya gelen Bakan Yıldız, burada partililere hitap etti.

Partisinin Akyaka Belediye Başkan Adayı Bulut Öztürk’e 30 Mart yerel seçimlerinde destek isteyen Bakan Yıldız, daha sonra da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bir maden ocağının kapatılması sonucu işten çıkarılan 130 işçinin açlık grevine girmesine ilişkin soru üzerine, “Buradan bütün o kardeşlerime selamlarımı iletiyorum. Hiç kimse açlık grevi yapmasın. Onların işi pazartesi günü hazır. 130 kişinin hepsini ben arkadaşlarımla konuştum, bir başka firma olarak alınıyor. Hiçbir maden işçisi kardeşimiz işsiz kalmaz bu ülkede” dedi.

Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların hizmetin her türlüsüne layık olduğunu belirterek, 12 yıllık AK Parti hükümetiyle Kars’a ve ilçelerine yatırım getirdiklerini söyledi.

Türkiye’nin kaynaklarını doğru bir şekilde kullanarak, doğru yerlerde harcamak için gayret sarf ettiklerini dile getiren Yıldız, “Her biriniz televizyonlarınızdan, internetinizden ve sosyal medyanızdan izliyorsunuz. Türkiye’de AK Parti’nin olmadığı, başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olmadığı bir siyaset istiyorlar. Halbuki biz, 12 yıldan beri çalıştığımız, gayret ettiğimiz, gece gündüz demeden uğraştığımız AK Parti siyasetini daha fazla inşallah geliştirerek Türkiye’ye hizmet etmesini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Yıldız, Türkiye’nin insan kaynağını bulduğuna değinerek, “Neyi buldu? Başta Recep Tayyip Erdoğan’ı ve değerli çalışma arkadaşlarını buldu. Bizler sizlere daha fazla hizmet edeceğiz, daha fazla yatırım getireceğiz ve inşallah icraatlarımızı daha da artıracağız” ifadelerini kullandı.

 “ONLARIN İŞİ PAZARTESİ GÜNÜ HAZIR”

Bakan Yıldız, konuşmasının ardından bir gazetecinin, “Eskişehir’de kapatılan maden ocağının 130 işçisi açlık grevi başlatmış. Neler söyleyeceksiniz” sorusu üzerine, şunları kaydetti:

 “Buradan bütün o kardeşlerime selamlarımı iletiyorum. Hiç kimse açlık grevi yapmasın. Onların işi pazartesi günü hazır. 130 kişinin hepsini ben arkadaşlarımla konuştum, bir başka firma olarak alınıyor. Hiçbir maden işçisi kardeşimiz işsiz kalmaz bu ülkede. Bizim kömür çıkarmaya daha fazla ihtiyacımız var. Varsa iş arayan maden işçisi Eskişehir Mihalıççık mevkisinde ben kendilerine iş teklif ediyorum ama ben işçi kardeşlerimin sağlığını korumak zorundayım. Maden İşleri Genel Müdürlüğümüzün denetiminden geçmeyen herhangi bir maden ocağı çalışamaz. İşçi sağlığı ve iş güvenliğiyle alakalı şartlara uymayan 114 tane maden ocağının işletmesine ara verdik. Eğer biz bunu sağlamazsak o zaman işçi kardeşlerimizin iş güvenliğini de sağlamamış oluruz. O yüzden herkes şartlarına uyacak, bir disiplin içerisinde bunu götüreceğiz. Oradaki 130 tane maden işçisi kardeşimin işi pazartesi günü hazır.”

Bakan Yıldız, daha sonra Nevruz kutlamaları kapsamında kendisine verilen yumurtayı partililerle tokuşturdu.kha

Önceki ve Sonraki Haberler