Bakan Ahmet Arslan: Bu Şapkanın Gücünü Kullanacağız

Bakan Ahmet Arslan: Bu Şapkanın Gücünü Kullanacağız

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölgenin ve ülkenin büyük beklenti içerisinde beklediği Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesi’nin Kars’taki çalışma ayağını yerinde inceledi.

Kars ziyaretinde BTK’nın Kars için, bölge için ve ülkemiz için olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Bakan Arslan, beraberindeki heyetle birlikte Arpaçay ilçesi sınırları içerisinde bulunan BTK şantiyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“BU ŞAPKANIN GÜCÜNÜ KULLANACAĞIZ”

Bakan Arslan’a BTK ziyaretinde AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, kurum ve daire amirleri, partililer ve vatandaşlar da eşlik etti. Şantiye alanına iner inmez çalışma yeleği ve baretini giyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada yaptığı açıklamada; “Beni tanıyanlar bu baretle bu elbiselerle tanıyor. Bugün yetki alanımıza bir şapka daha takarak geldik. Artık bu şapkanın da gücünü kullanarak, hem mevcut projeleri, hem de yeni gurur projelerini önümüze katarak hizmet edeceğiz. Beni sahalarda artık bu elbiselerle çok göreceksiniz.” dedi.

Kars programının en önemli ayaklarından birinin Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesi’nin yerinde incelenmesi olduğunu kaydeden Bakan Arslan, şunları söyledi; “Sabahın erken saatlerinde başladığımız Kars programı bu saate kadar yoğun bir şekilde gerçekleşti ve akşam geç saatlere kadar aynı tempoyla devam edecek. Özellikle Kars programımızın bu kısmında Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimizle birlikte Bakü Tiflis Kars Demiryolu şantiyesini ziyaret ettik. Arkadaşlarımızdan yerinde gerekli bilgileri aldıktan sonra özellikle daha önce de gezdiğimiz şantiyenin bu kısmında yani Bakü Tiflis Kars Projesi’nin bu kısmında iki tane viyadük var. Birisi Kars Çayı üzerinde diğeri ise Susuz Çayı üzerinde. Burada yaklaşık 322 metrelik bir viyadük söz konusu ve viyadükün yüksekliği 42 metre. Şu anda görüldüğü üzere ayakların betonları dökülüyor. Bu tip uzun açıklığa sahip kirişlerin dökülmesi söz konusu, onlar da Trabzon’da dökülüyor. Yaklaşık 2 aya kadar tamamlanış olacak ve onlar buraya nakledilinceye kadar bu çalışmalarda tamamlanma aşamasına gelmiş olacak.”

“KARS, DEMİRYOLU ÜSSÜ OLACAK”

‘Ülkemizin ve ilimizin adeta dört gözle beklediği BTK ile birlikte Demir İpek Yolu’nun canlanması bizim için çok çok önemli.’ diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, bu proje için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ciddi talimatları olduğunu hatırlattı. Arslan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; “Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımız bu projeyi çok sıkı şekilde takip ediyorlar ve bizlere de sık sık bu yönde talimatlarını iletiyorlar. Sık sık ziyaret edilmesinin, eksikliklerin giderilmesinin talimatını veriyorlar. Bu bize verilen bir sorumluluk alanıdır ama benim için ayrı da bir anlamı var bu da başından beri projenin içinde olan genel müdür olarak da süreçleri yaşamış, özellikle görüşme aşamalarında zorluklarını yaşadığımız yönleri de oldu. Ama çok şükür ki bugün artık hayata geçmiş olan bu projeyi rabbim Bakan olarak ekip arkadaşlarımızla birlikte tekrar yerinde görüp ve hedefimiz olan bu yıl sonunda bitirilmesi ve tren işletmesine açılabilmesi adına da varsa bir aksaklık onlara müdahale etmek, yine varsa bir çözüm onlarla ilgili gerekli tedbirleri alma konusunda da çalışmalar yaptık. Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesi Kars’ın olmazsa olmazıdır, bölgemizin olmazsa olmazıdır ama en önemlisi ülkemiz için çok ama çok önemlidir. Zira İpek Demir Yolu’nu tekrar canlandıracak Asya’yı, Orta Asya’yı Avrupa’ya bağlayacak ve ticareti bulunduğumuz bölgeye çekecek bir projedir. Yaklaşık 15-20 gün öncesinde ihalesine çıkacağımız ve 1 buçuk ay sonra tekliflerini alacağımız lojistik merkeziyle birlikte Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesi çok önemlidir. Her iki projeyle birlikte daha sonra Kars’a kadar gelecek olan yüksek hızlı tren, Kars Iğdır Nahçivan Demiryolu Projesi gibi bütün bu projeler bölgemizde bir demiryolu üssü olma imkanı sağlıyor. İnşallah bu projeler Kars’ı, Ardahan’ı, Iğdır’ı Kafkaslarda sınırı bekleyen il olmaktan çıkaracak, sınırın ticareten başkenti olacak iller haline getirecek.”

“ÜLKEMİZE GURUR PROJELERİ KAZANDIRACAĞIZ”

Tüm bu projeleriyle, tarım ve hayvancılıktaki gelişmeleriyle Kars’ın bir bütün olarak düşünüldüğünde makus tarihini yeneceğini ve büyüme potansiyelini her geçen gün artıracağını söyleyen Bakan Ahmet Arslan, “Bu anlamda yerelde ve Ankara’da bölge milletvekillerimizle birlikte tüm bu çalışmaların bu güne kadar takipçisi olduk, bundan sonra da aynı gayretle devam edeceğiz. Ama bugünden sonra yeni bir şapka daha taktık. İnşallah artık bu şapkanın da gücünü kullanarak ve yine geçmişteki şantiyeciliğimize geri dönerek baretimizle, iş elbisemizle ve bu şapkayla daha çok çalışacağız. Çünkü ülkemizin bitirilmesi gereken çok işi var, büyük projeleri var. Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayarak, daha büyük projeleri önümüze katarak gurur projelerimizi ülkemize kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

Bakan Ahmet Arslan, BTK şantiyesi ziyareti sonrasında baba ocağı Kars’ın Kağızman ilçesine hareket etti.

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler