Bakan Ahmet Arslan: Bütün Dünyada Bilmeli ki Türk İnsanı ‘Vatan’ Söz Konusu Olduğunda Gözünü Kırpmadan Şehit Olmaya Gidiyor

Bakan Ahmet Arslan: Bütün Dünyada Bilmeli ki Türk İnsanı ‘Vatan’ Söz Konusu Olduğunda Gözünü Kırpmadan Şehit Olmaya Gidiyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sarıkamış'ta, PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan askeri ziyaret ederek, "Bütün dünyada bilmeli ki Türk insanı ‘Vatan’ söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehit olmaya gidiyor." dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramının ilk gününü geçirdiği Sarıkamış'ta, 28 Haziran’da PKK’ya yönelik düzenlenen "Şehit Piyade Binbaşı Bedir Karabıyık-5" ve "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe" operasyonunda yaralanan askeri tedavi gördüğü Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ziyaret etti.

Arslan, beraberinde Kars Valisi Rahim Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın ve Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan ile birlikte yaralı asker ve ailesi ile bir süre görüştü. Bakan Arslan, Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Miktat Kaya'dan yaralı asker hakkında bilgi aldı ve acil şifalar diledi.

Bilindiği gibi 28 Haziran’da Kars’ın Sarıkamış ilçesinin Boyalı Ormanları Bölgesinde düzenlenen operasyonunda güvenlik güçleriyle bir grup terör örgütü mensubu arasında yaşanan çatışmada 4 terörist ölü, biri yaralı olmak üzere 2 terörist de yaralı olarak ele geçilmişti. Çatışmada iki asker de yaralanmış, ardından da Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştı. Yaralı askerlerden biri daha önce yapılan ilk tedavisinin ardında Ankara GATA’ya nakledilmişti.  

YARALI ASKERLERİMİZİN DURUMU İYİ

Bakan Arslan, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı askerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Yaralı askerlere doktorların başarılı müdahaleler yaptığına vurgu yapan Bakan Arslan: “Gazimizi ziyaret ettik. Üniversitemizde doktorlarımız gayet başarılı müdahaleler yapmışlar. Durumu çok çok iyi. Bir iki gün içerisinde taburcu olacak inşallah. Gazimize geçmiş olsun derken O’nun nezdinde bütün gazilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Silahlı kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin ve korucularımızın mücadelesi takdire şayandır. Bizim bildiğimiz bir şey var ki: “Türk askerinin, Türk Polisinin, Türk güvenlik güçlerinin hatta Türk insanının Vatanı için gözünü kırpmadan seve seve şehit olmaya gittiğini biliyoruz. Ancak bütün dünyada bilmeli ki Türk insanı ‘Vatan’ söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehit olmaya gidiyor. Nitekim arkadaşlarımızda bu anlamda başarılı bir operasyon gerçekleştirmiştir. Operasyonda yaralanan iki gazimiz vardı. Bir gazimizin durumu gayet iyi GATA'da bir tanesi de Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bizde ziyaret ettik. Bu vesile ile de doktor arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

butun-dunyada-bilmeli-ki-turk-insani-‘vatan’-soz-konusu-oldugunda-gozunu-kirpmadan-sehit-olmaya-gidiyor-(4).jpgbutun-dunyada-bilmeli-ki-turk-insani-‘vatan’-soz-konusu-oldugunda-gozunu-kirpmadan-sehit-olmaya-gidiyor-(5).jpgbutun-dunyada-bilmeli-ki-turk-insani-‘vatan’-soz-konusu-oldugunda-gozunu-kirpmadan-sehit-olmaya-gidiyor-(6).jpgbutun-dunyada-bilmeli-ki-turk-insani-‘vatan’-soz-konusu-oldugunda-gozunu-kirpmadan-sehit-olmaya-gidiyor-(3)-001.jpgbutun-dunyada-bilmeli-ki-turk-insani-‘vatan’-soz-konusu-oldugunda-gozunu-kirpmadan-sehit-olmaya-gidiyor-(7).jpgbutun-dunyada-bilmeli-ki-turk-insani-‘vatan’-soz-konusu-oldugunda-gozunu-kirpmadan-sehit-olmaya-gidiyor-(2)-001.jpgbutun-dunyada-bilmeli-ki-turk-insani-‘vatan’-soz-konusu-oldugunda-gozunu-kirpmadan-sehit-olmaya-gidiyor-(1)-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler