Bakan Ahmet Arslan, Iğdır'da!

Bakan Ahmet Arslan, Iğdır'da!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Iğdır’da geldi.

Bakan Arslan’a Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Selahattin Beyribey, Orhan Atalay eşlik etti. Bakan Arslan ve bölge milletvekilleri havaalanında kurum ve daire amirleri, partililer ve çok sayıda, vatandaş karşıladı.

Arslan kendisi için adak edilen kurbanın ise kesilmesine müsaade etmedi. Iğdır Valiliğinde şeref defterini imzalan Bakan Arslan’a, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Akman brifing verdi.

Kars, Ardahan Iğdır illerinin büyük bir sorumluluğunun kendilerinin omuzlarında olduğunu belirten Bakan Arslan, “Biz üç ilin milletvekilleri olarak biliyoruz ki sade bir ilin kalkınması bizim için yeterli değildir. Biz bölgesel olarak kalkınırsak daha geleceğe deha emin adımlarla ilerleyebiliriz. Bu anlamda bölge milletvekilleri ile çok güzel birlikteliklerimiz var. Kars, Ardahan Iğdır ilerimizin büyük projelerinin bir an önce bitirilmesi için büyük çaba içerindeyiz. Geçmişte Aras Nehri’nin akan suyu için ‘Su akar Türk bakar' tabirinin ne kadar yanlış olduğunu yapılan projelerle görülmektedir. Bu gerek Ünlendi Barajı, gerek ise Tuzluca Barajı tarımın ağırlıkta olduğu bu bölge için önemli projelerdir. Bunun yanında; bu bölgede yapılan ve yapılması devam eden duble yollarla ulaşım ağımız en iyi şekilde rahatlattık" dedi.

Buradaki programın ardından Bakan Arslan AK Parti İl Başkanlığında partililerle buluştu.

BAKAN ARSLAN, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır’da şehit ve gazi aileleriyle iftar programında buluştu. 

Iğdır Valiliğince özel bir düğün salonunda şehit ve gazi ailelere için tertiplenen iftara programına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay kurum amirleri ve partililer katıldı.

Bakan Arslan, kurulan 65’nci hükmet adına Iğdır’da gelen ilk bakan olması yanından, kendilerinin Iğdırlı, kendilerinin Karslı, kendilerinin Ardahanlı ve bölgedeki üç il olarak bir olduklarını söyledi. Buradaki amaç üç ilin kalkınması için, üç ilin milletvekillerinin ortak hareket ettiklerini belirten Bakan Arslan, “Biz Ankara’da bu birlikteliği her platformda söylüyoruz. Bu gün bunu pekiştirmek için de Iğdır’dayız” dedi.

“10 ASIRDIR KARDEŞLİĞİ PEKİŞMİŞ BU BÖLGE İNSANIN KİMSE BİRLİĞİNİ VE BERABERLİĞİNİ BOZAMAZ”

Bu ülkenin bölünmez bütünlüğün hiçbir gücün bozmayacağını kaydeden Arslan, “Şehit ve gazi aileleriyle birlikte olmak bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Hele ki Iğdır’da, Kars’ta ve Ardahan’da bu coğrafyanın insanı; din, dil, ırk ayrımı yapamayarak, hangi mezhepten olduğuna bakmadan, hangi etnik olduğu yapıya bakmadan bu coğrafyadan 1064 yılından beri kardeşlik yapıyor. 950 yılı geçmiş, nerdeyse bin yıl, 10 asırdır kardeşlik yapmış. Bu kardeşliğimize halel getirmek isteyenler, bu kardeşliğimiz çekemeyenler, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler, bilsinler ki bu halk; din, dil, ırk ne olursa olsun bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrada buna izin vermeyecektir. Neye güvenerek söylüyoruz? Halkımızın ve milletimizin desteğine güvenerek söylüyoruz; dik duruşuna güvenerek söylüyoruz, daha da önemlisi bu halkın birlik ve beraberliği için bu vatanının bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan şehadete giden şehitlerimizin bize bıraktığı mirasa güvenerek söylüyoruz. Dolaysıyla şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine ve ülkemize sabırlar diliyoruz. Gazilerimize şifa diliyoruz, Allah onlardan razı olsun diyoruz ” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından iftar programı okunan dualarla son buldu. Programda Bakan Arslan, şehit aileleriyle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

bakan-ahmet-arslan,-igdirda!-(1).jpgbakan-ahmet-arslan,-igdirda!-(2).jpgbakan-ahmet-arslan,-igdirda!-(3).jpgbakan-ahmet-arslan,-igdirda!-(4).jpgbakan-ahmet-arslan,-igdirda!-(5).jpgbakan-ahmet-arslan,-igdirda!-(6).jpgbakan-ahmet-arslan,-igdirda!-(7).jpgbakan-ahmet-arslan,-igdirda!-(8).jpgbakan-ahmet-arslan,-igdirda!-(9).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler