Bakan Ahmet Arslan, İlk Genel Seçim Tarihini Açıkladı!

Bakan Ahmet Arslan, İlk Genel Seçim Tarihini Açıkladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars İl Başkanlığını ziyaret ederek, ilk genel seçimin zamanında 2019 yılında yapılacağını erken seçim gibi bir şey olmayacağını belirtti.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Ramazan Bayramının ilk gününü babaocağı Kars’ta geçiren, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, partisinin il Başkanlığını da ziyaret ederek partililer ile bayramlaştı.

Beraberinde AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Eski Kars Milletvekilli Yunus Kılıç ile birlikte AK Parti  İl Başkanlığına gelen Bakan Arslan, İl Başkanı Adem Çalkın ve partililer tarafından çiçekle karşılandı. Bakan Arslan daha sonra partilere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

Bayramlaşama sırasında selamlama konuşması yapan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti Kars İl Başkanlığının kuruluşundan bu yanana ilk kez kendi bakanıyla bayramlaşma şansı bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dün Mescid-i Nebevi'de yapılan saldırıyı da kınayan Başkan Çalkın: “Sayın Bakanımın nezdinde tüm teşkilatlarımızın ve sizlerin Ramazan Bayramını kutluyorum. Rabbim, Ramazan Bayramının mutluluğu tüm Ümmeti Muhammed’in, ülkemizin, şehrimizin, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile kılsın. Dün Mescid-i Nebevi'de yapılan saldırıyı buradan kınıyorum. Ülkemizde de bu tarz saldırılar yapılıyor. İslam'ın adını çeşitli şeylerde kullanarak, hadlerini aşarak ne yazık ki çok büyük edepsizlikle çok büyük bir terbiyesizlikle gerçek yüzlerini göstermiş oldular. Burada sizlerin huzurunda Cenab-ı Allah bunlara fırsat vermesin tabi birlik ve beraberliğimizi bozdurtmasın. İnşallah yarınlarımız daha iyi olacak, Kars için daha iyi olacak. Sayın Bakanıma, sayın milletvekilime tüm teşkilatlarıma bu kutlu yolda, kutlu yürüyüşte başarılar diliyor hepinize saygılar sunuyorum.”dedi.

Başkan Çalkın’ın adından söz alan AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti ile 2002 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte AK yollara çıktıklarını söyledi.

O günden bu güne “Durmak yok, yola devam” sloganıyla yola devam ettiklerini söyleyen Beyribey:  “Ülkemiz gerçekten Kars'ta dahil iyi noktalara taşındı ve iyi noktalara geldi. Bundaki yol arkadaşlarımı,  bize gönül veren yol arkadaşlarımın büyük payı var. Önce onların hepsini, o günden bu güne kadar hizmeti geçen, davada bizimle beraber olan, çamur çiğneyen, yağmurda ıslanan, aç kalan, kapılardan tartaklanan, kapılardan kovalanan kadın kollarımız, gençlerimiz hepinize şükranlarımı sunuyorum. O gün ‘Türkiye'de değişim olacak’ demiştik. Türkiye'de AK Partinin yapacakları, başka partilerin hayallerinde bile olamayacaktır. Biz onların hayallerini gerçekleştireceğiz. Tüm bunları Tayyip Erdoğan ile beraber gerçekleştirdik. Şimdi Başbakan Binali Yıldırım ile beraber yine yolumuza devam ediyoruz. Kars Sevdalısı olan Başbakan Binali Yıldırım ile beraber. O ki, Karsımızın sıçrama noktasında en büyük rol oynamıştır. Seçimlerde hatırlayınız söylediklerini; 'Kars bu seçimlerden sonra sıçrama yapacaktır.' 10 yıl içerisinde inşallah göreceksiniz Bakanımızın, teşkilatlarımızın, sizin, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın katkısıyla Kars hak ettiği yere gelecektir. Bu sıçramayla Kars, layık olduğu yere gelecek. Bundan sonra işimiz daha da zor. Herkesin bizden beklentileri, Bakanımızdan beklentileri, il başkanından, teşkilatlarından, belediye başkanlarından beklentileri fazla. Bundan sonra sizin buradaki yönetimdeki arkadaşlarınız milletvekillerinizin her davranışını kontrol edecekler. Konuşmasını kontrol edecekler, davranışını kontrol edecekler. Biz asla ve asla diklenmeyeceğiz. Biz eğileceğiz. Milletimizin önünde eğileceğiz.” Diye konuştu.

Milletvekili Beyribey’in ardından partilere yönelik konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti gibi bir şemsiye altında, partisinin kurucu liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı şemsiyesi altında 65'inci hükümet olarak ülkenin her yerinde hizmet ettiklerini söyledi.

Ülke genelinde hizmetlere devam ettiklerini de söyleyen Arslan, açılışı yapılan Osman Gazi Köprüsünün bir gurur projesi olduğunu belirtti. Arslan, "Osman Gazi Köprüsünü kullanmak, Osman Gazi Köprüsünden geçmek gerçekten gururlanmak için yeterlidir. ‘Ben Osman Gazi Köprüsünden hiç geçmedim’ diyebilirsiniz. Ama şunu da rahatlıkla diyebilirsiniz ki ‘Evet, benim de emeğim var ben Kars'tan Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan'ı güçlü desteklemeseydim, ben Binali Yıldırım'ı güçlü desteklemeseydim, ben AK Parti Meclis grubunu güçlü desteklemeseydim. Bu hizmetler yapılamazdı’ deyip kendinizle gurur payı çıkartabilirsiniz. Sizlerden Allah razı olsun ki Recep Tayyip Erdoğan ve yönetimini 15 yıldır olağan üstü bir gayretle ve destekle güçlü bir şekilde orada tutuyorsunuz o da ekibiyle birlikte ülkenin her yerine hizmet ediyor. Ülkenin her yerine hizmet ederek sadece köprü mü yapıyor? Sadece Bakü-Tiflis-Ceyhan’ı mı yapıyor? Sadece havalimanlarımı yapıyor? Elbette değil. Bu ülke, dünyanın mazlumlarına ve mağdurlarına çare oluyor. Ana kucağı oluyor baba ocağı oluyor, daha çok değil 2 gün önce 12 bin ton malzemeyi Gazze'ye gönderdik. Oradaki mağdur olan Filistinli Müslüman kardeşlerimize gönderdik. Kim gönderdi? Siz gönderdiniz. Kim gönderdi? Sizin desteklediğiniz. Hükümet sizin desteklediğiniz Cumhurbaşkanlığı gönderdi. Ve yine Rabbime şükür ediyoruz ki dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlar ve mağdurlar sizin sayenizde Recep Tayyip Erdoğan'ın Binalı Yıldırım'ı, AK Partiyi, Türkiye Cumhuriyeti'ni umut olarak görüyorlar. Dünyanın neresine gidersek gidelim dünya bunu konuşuyor. Türkiye'nin yaptıklarıyla gurur duyuyor. Bu gurur hepimizindir" olacak.

DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ARASINDA YER ALACAĞIZ

Türkiye’nin Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer alacağını da ifade eden Bakan Arslan: “Türkiye'yi zayıf düşürmek isteyenler var. Ama onlara inat sizin desteğinizin sayesinde millete hizmetkâr olma yolundaki Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları inşallah Türkiye'nin bayrağını daha da yukarıya taşıyacaklar. Ve çok değil 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacağız, kimsenin şüphesi olmasın. Ve yine dünyada Türkiye'yi çekemeyenler onların maşalığını yapanlar, dilimizi, dinimizi, ırkımızı bu çerçevede bizi birbirimize düşürmek isteyenler bilsinler ki en iyi cevabı Kars veriyor,  bundan sonra Kars verecek. Rabbim onlara fırsat vermesin güvenlik güçlerimizle, silahlı kuvvetlerimizle polisimizle koruyucularımızla Türkiye'nin her yerinde ecdadın bize emanet olarak bıraktığı toprakları sonsuza kadar savunmak adına gözünü kırpmadan şehit olmaya gidiyoruz. Bunu herkes bilsin ki bizim birliğimize ve beraberliğimize halel getiremeyecekler. İnşallah bu birlik ve beraberlik sonsuza kadar devam edecek."

İLK GENEL SEÇİM 2019’DA

“Çok yakında genel seçim olacak” şeklindeki söylentileri de eleştiren Bakan Arslan:  “İlk genel seçim zamanında yani 2019’da yapılacak. Önce şu Başkanlık sistemine ve Anayasa’ya bir neşter vurmamız lazım. Dün Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızla birlikteydik tüm Karslılara selamları vardı. İkisinin de söylediği bir cümle vardı. ‘Sakın ha rehavet olmasın, nasıl olsa seçimi kazandık, nasıl olsa 317 milletvekilimiz var, nasıl olsa Kars bakanlık aldı. Bunda sonra da bir şeyler yapmasak ta olur’ demeyelim. Bunda sonra işimiz daha da zor. Bundan sonra bu ülkenin tıkanan bir sistem sorunu var. Bu sisteme çözüm bulunması lazım iki başlılığın ortadan kaldırılması lazım. Cumhurbaşkanlığı makamı ayrı, hükümet ve Başbakanlık makamı ayır tarafa çalışırsa bu ülke istediği başarıyı elde edemez. Çok konuşuluyor bunu tekrardan söyleyeyim. Önümüzde herhangi bir şekilde genel seçim yok. Tekrar söylüyorum herhangi bir şekilde bir genel seçim yok. 2019'dan önce şu Başkanlık sistemine şu Anayasaya bir neşter vurmamız lazım. Bu neşteri vurabilmemiz için bu sitemdeki tıkanıklığı giderebilmek için bu iki başlılığı ortadan kaldırmamız için teşkilatların sanki yarın seçim varmış gibi sahada olmaları lazım. Sanki yarın seçim varmış gibi seçmenle hasbıhal olmamız lazım. Bunun iyi anlatılması lazım. İnşallah bu sistem tıkanıklığını giderirsek Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla sayın Başbakanlığımızın liderliğiyle Allah'ın izniyle Türkiye'yi bugün nasıl ki dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi yapacağız."​ Şeklinde konuştu.

bakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(2).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(9).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(3).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(8).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(4).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(5).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(11).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(6).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(7).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(10).jpgbakan-ahmet-arslan,-ilk-genel-secim-tarihini-acikladi!-(1)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler