Bakan Ahmet Arslan Kars'ta!

Bakan Ahmet Arslan Kars'ta!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan Ramazan Bayramı nedeniyle bugün havayolu ile memleketi Kars'a geldi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Bakan Arslan'ı havaalanındacoşkulu bir kalabalık ile karşıladı. Bakan Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, partililer, kurum ve daire amirleri ile çok sayıda Karslı vatandaş ile bir bir tokalaşarak bayramlaştı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars’tan bayram mesajı vererek, ulaşım anlamında herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Ardından Kars Valiliği’ne geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan burada da Kars’ı ve ülkeyi bekleyen hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. Valiler Kararnamesi ile 3 hafta önce Kars’a atanan Kars Valisi Rahmi Doğan, Bakan Arslan’a kısa bir brifing vererek, Kars’ı tanıma ve alışma sürecinde olduğunu kaydederek, çeşitli eksiklikleri tespit ettiklerini ve kısa sürede giderileceğini söyledi. Vali Doğan, Bakan Arslan’ın Kars için çok büyük bir avantaj olduğunu da kaydetti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Ramazan’ın feyzinden, bereketinden inşallah yararlanarak Ramazan’ı tamamladık ve Ramazan Bayramı’na ulaştık. Rabbim Türkiye’deki 78 milyon ve dünya coğrafyasındaki İslam alemi için Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum, bu anlamda herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kars’ın diğer yerlere göre bir geri kalmışlığı vardı. Bu aradaki farkı kapatmak anlamında her zaman söylediğimiz gibi başkaları yürüyorken, bizim koşmamız gerekiyor. Bu anlamda Kars’a çok şey yaptık ve hala da çok şey yapmamız gerekli. Bölgesel anlamda da yapmamız gereken birçok iş var, onları da arkadaşlarımızla birlikte yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.

Dün Bakanlar Kurulu sonrası açıklanan paket ve getirileri hakkında da açıklamada bulunan Bakan Ahmet Arslan, “Dün Sayın Başbakanımızın Bakanlar Kurulu sonrası açıkladığı bir paket vardı ve bu paket esnafa dokunan, ticaret erbabına dokunan, insanımıza dokunan, istihdam kaynaklı ve yeni istihdam alanları açan bir paketti. İnşallah bu pakette ülkemize hayırlı olur. Bölgemiz açısından daha da önemli olan başka bir konu üzerinde de bakanlar kurulu olarak çalışıyoruz ama dün yetişmedi. Bir veya iki hafta sonra bölgelerimizde cazibe merkezleri oluşturma çalışmalarımızı tamamlayarak açıklayacağız. Bu cazibe merkezlerinin bir tanesinin Kars olacağı kesin, bunu Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da açıkladı. Kars merkezli Ardahan, Iğdır ve Ağrı kapsamlı bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Buradaki amaç buraya yatırımları çekmek, bölgenin kalkınmışlığını hızlandırmak. Bölge insanı bunun sonuçlarını görecek ve inşallah bir iki hafta içerisinde de açıklanacak.” Şeklinde konuştu.

Öte yandan uzun süredir yapılması beklenen Kafkas Üniversitesi yolunun peyzaj ve asfaltlama kaldırım çalışmasını başlatan Milliyetçi Hareket Partili Kars Belediyesi tarafından yolun tamamlanması sonrasında ismine ‘Bakan Ahmet Arslan’ın isminin verileceği açıklandı. Bakan Ahmet Arslan’ı bayramda memleketinde karşılayanlar arasında yer alan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bu yolun tamamlanması sonrasında uzun süredir Kars’ın beklediği bakanlığı geri getiren Ahmet Arslan’ın isminin verileceğini aktardı.

Kars Valiliğindeki ziyaretinin ardından Kars Öğretmenevi’nde Karslı vatandaşlarla bayramlaşma programına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a burada da ilgi büyüktü. Amatör Lig’de mücadele eden Karssporlu taraftarlar Ahmet Arslan’ı ‘Serhat Kars’ta doğdu, gururumuz oldu, helal olsun sana Ahmet Arslan Ahmet Arslan’ sloganlarıyla karşıladı.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in ilk konuşmayı gerçekleştirdiği bayramlaşma programında, birliğe ve beraberliğe dikkat çekildi. Beyribey, konuşmasında; “Bayram tadında bir bayram temenni ediyorum. İnşallah memleketimizin milletimizin birliği ve bütünlüğü güçlenerek devam edecek. Bu bütünlüğü şu anda Kars’ta da görüyoruz şükürler olsun ki. Bunun devam edeceğine inanıyor, Allah bu vatanı var eden, bu vatan uğrunda şehit olanlara rahmet eylesin, gazi olanlara da güzel ömürler nasip eylesin. Onlara bir kez daha minnettarlığımızı iletiyor, hepinizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Bakan Ahmet Arslan ise; “Bu vatanın birliği uğruna, toprak uğruna şehit olmayı göze alan güvenlik güçlerimiz var. Türk silahlı kuvvetlerimiz, polis teşkilatımız ve korucularımız gerçekten bu vatanı korumak adına gözlerini kırpmadan ailelerinden uzak görevleri başındalar. Onların da bayramlarını tebrik ederim. Biz hep söylüyoruz bin yıldır Karslı din ayrımı, dil ayrımı yapmadan, ırk ayrımı yapmadan birlik ve beraberlik mesajını Kars’tan dünyanın her yerine veriyor. Bu gün de bu mesajın bir tecellisi bu görüntüdür.” diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan’ı Arslan konuşmasının sonunda bayram uyarısında bulunarak, şunları söyledi; “Bayramın verdiği yoğunluk nedeniyle ulaşımda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Bakan Arslan, trafikte olanlara Kars’tan şu uyarıda bulundu: Bayramın bayram tadında yaşanması için öncelikli olarak herkesin trafik kurallarına uyması, karşıdan gelen aracın, yandan geçen aracın hakkına riayet etmesi kazasız belasız bir bayram geçirmemiz adına çok çok önemli. Buradan herkesi uyarıyoruz ve diyoruz ki lütfen aldığınız sorumluluğun, evde sizi bekleyenlerin, sılayı rahim yapıyorsunuz ziyarete gittiğiniz yerde sizi bekleyenlerin bayramı bayram tadına yaşaması için lütfen dikkat edelim, kurallara uyalım.”

Bakan Arslan buradan, AK Parti İl Başkanlığı’na geçerek partililerle buluştu. Ardından Ebu’l Hasan Harakani Külliyesi’ni ziyaret eden Bakan Arslan, Kars’ın Kağızman ilçesine geçerek ailesi ile bayramlaşacak.

bakan-ahmet-arslan-karsta!-(1).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(2).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(11).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(3).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(4).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(5).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(6).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(7).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(8).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(9).jpgbakan-ahmet-arslan-karsta!-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler