Bakan Ahmet Arslan, Kars’taki Birlikteliği Dünyaya Örnek Gösterdi!

Bakan Ahmet Arslan, Kars’taki Birlikteliği Dünyaya Örnek Gösterdi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’taki birlikteliği dünyaya örnek gösterdi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın Konuşmasında AK Parti’nin kutlu bir yürüyüş olduğunu kaydederek, “Bu kutlu yürüyüşte Kars’a böylesi bir gururu yaşatan Sayın Başkanımız Ahmet Arslan nezdinde Kurucu Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, bu kutlu yürüyüşün devamında başarılar diliyoruz. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan, sadece Marmaray, 3. Köprü, Avrasya, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı’nın veya sayısızca hizmetin mimarı ve mühendisi değil, onu yakından tanıyanlar bilirler ki o aynı zamanda gönüllerin mimarı, gönüllerin mühendisidir.” dedi.

“SAYIN BAKANIMIZ OMUZLARINDAKİ YÜKÜ ANLININ AKIYLA TAŞIYACAKTIR”

Ardından söz alan AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras ise, Ahmet Arslan’ın bölge için önemine dikkat çekti. Bu anın bölge adına bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Aras, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bölgenin talihine bigane kalmamışlardır ve çok önemli bir bakanlığı bölgemize vererek, bölgemizin gelişmesine katkıda bulunmak istemişlerdir. Uzun yıllardır ilk defa bölgemizden bir milletvekili bir bakan olarak atanmıştır. Oldukça önemli bir bakanlık olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın sorumluluğu da önemi kadar büyüktür ki Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın bu işin üstesinden anlının akıyla çıkacağından hiç şüphe yoktur. Bu anlamda Bakanlığımızın Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın şahsı başta olmak üzere, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

“DEVLERİN YAŞADIĞI BU COĞRAFYADA BÜKÜY SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı Kars ziyaretinde yalnız bırakmayan milletvekillerinden AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay da bugünün bölge için bir bayram günü olduğunu belirtti. Atalay, “21 yıldır bölgemize bir bakan nasip olmamıştı. Cenabı Allah’a yerden göğe kadar hamd ediyoruz. Özellikle bölgesine düşkünlüğü, dürüstlüğü, çalışkanlığıyla tanıdığımız Ahmet Ağabeyimiz bugün Kars’a Türkiye’nin en önemli bakanlarından bir bakan olarak ayak basmış bulunuyor. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor ve gurur veriyor. Cenabı Allah’tan Bakanımız Ahmet Arslan’a biyolojik ömrü kadar bakanlık ömrünün de uzun olmasını diliyoruz. Bu coğrafya yaralı bir coğrafya ve yıllardır kan kaybeden bir coğrafya. Bu coğrafyaya usta ellerin değmesi gerekiyor. Özellikle serhat illerimizin ulaştırma bakanlığı gibi son derece önemli bir bakanlığa sahip olması kaderin değişeceği bir potansiyel anlamı taşıyor. Bu konuda bütün bölge insanımızın el ele ve omuz omuza vererek Sayın Bakanımıza destek olarak bölgemizin makus tarihini el birliğiyle değiştirmemiz gerekiyor. Bu tarihimizin bize yüklemiş olduğu bir mükellefiyet, bir sorumluluktur. Çünkü bu coğrafya metrekare başına düşen şehit sayısı itibariyle diğer coğrafyalardan daha fazla avantaja sahip ve bu avantaj bize esasında daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Devlerin yaşadığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Pers İmparatorluğu, Bizans, Rusya, İran, Osmanlı, Selçuklu hep bu coğrafyada kesişmişlerdir. Yolları burada kesiştiği gibi savaşa tutuştukları ilk coğrafyada burasıdır. Dolayısıyla devlerin yaşadığı bu coğrafyaya komşu olarak yaşama cesaretini gösteren cesur ecdadın cesur çocukları olarak bizim bu coğrafyayı yeniden ecdadımıza layık bir şekilde mamur etme zorunluluğumuz var. Bu anlamda hepimiz üzerimize yapmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.

“SİZE ÇİFT ÇEKER TRAKTÖR GÜCÜNDE GELDİK”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın en yakın mesai arkadaşı olan AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, öncelikli olarak coşkulu karşılama nedeniyle herkese teşekkürlerini iletti. ‘Biz sizlere seçim çalışmalarımızda her zaman söyledik, dedik ki siz bizim ceplerimizi oylarla doldurun, bizler size hizmetlerle dönebilelim. İşte dediğimiz de tam da buydu. Bakın sizlere çift çekerli traktör gücünde geldik. Allah’a bin defa şükürler olsun ki siyasetimin ana temeli de budur acaba Karsımıza nasıl hizmet getirebiliriz. Bunca çabamızın sebebi buydu. Allah sizlerden bin defa razı olsun ki bu hizmetler için bizlere fırsat verdiniz. Ben buradan partimizin kurucusu, Liderimiz ve her zaman liderimiz olacak olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum ve onun bugün Kars sevgisini bir daha görmenin mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Yine yeni Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a şükranlarımı sunuyorum. Karsımızın değeri olan ve yıllarca ulaştırmada birikimi olan ve o birikimini bugün bakanlık olarak sergileyecek Ahmet Arslan kardeşimizi bize bakan olarak gönderdi. Allah’ıma hamdolsun ki 21 yıl sonra ilk defa bir bakanımız oldu. Bundan sonra da birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Birlikte daha güçlü ve güzel günlere ulaşacağız.” diye konuştu.

“KARS, TARİH BOYUNCA ÖNEMİNİ YİTİRMEMİŞTİR”

Kars Valisi Günay Özdemir ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kars tarih boyunca önemli bir kent olmuş. Bundan sonra da Kars önemli bir kent olacak. Özellikle Bakü-Tiflis- Kars demir yolunu bitmesinden sonra Kars’ın makuz tarihi değişecek. Ve bu makûs tarihin değişmesinde bundan sonra da en büyük et ki de sayın bakanımızın olacak. Allah öyle bir zamanda ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı olarak sayın bakanımızı Kars’a nasip ettik ki, Kars’ın tarihinin, Kars’ın şansının dönüm noktası olduğu zamanda nasip etti. Çünkü Kars’ta lojistik merkezinin yapılmasıyla Bakü- Tiflis-Kars demir yolunun yapılmasıyla Pekin’den Londra’ya kadar tekrar ipek yolunun canlanması söz konusudur. Ve bunu gerçekleştirecek olan sayın bakanımızdır. Bununla beraber Kars’ın ekonomik alanda, sosyal alanda her alanda Kars çok daha büyüyecek. On yıl sonra Kars Türkiye’nin çok önemli kenti bölgenin, Kafkasya’nın çok önemli bir kenti olacak. Bununu da hızlandıracak, bu konuda büyük katkıyı sağlayacak olan yine sayın bakanımızın katkıları olacak. Onun için Karslılar bu dönemde aha. Önce ki dönemlerden daha şanslı, çok daha imkânları geniş ve çok daha fırsatları geniş bir ilimizdir.”

Kars ziyaretinde Harakani Havalimanı’nda Karslıları hitap eden Arslan’ın gündemlerinden bir tanesi de terör oldu. Türkiye Cumhuriyeti üzerinden oyun oynamaya kalkanlar, bu coğrafyalar üzerinden oyun oynamaya kalkanların Kars’ı iyi tanıması gerektiğini söyledi.

Kars’taki farklı etnik kökenlerin yüzyıllara dayanan birlik, beraberlik ve kardeşliğinin dünyaya örnek teşkil ettiğini kaydeden Bakan Ahmet Arslan; “Ülkemizin içinde bulunduğu durumu düşündüğümüzde daha da önemli olan başka bir şey var. Bu coğrafya Kars, Ardahan, Iğdır coğrafyası bir yıldır kardeşlik ne demektir bütün dünyaya göstermiş, yedi düvele göstermiş. Bir yıldır Kürdüyle, Türküyle, Azerisiyle, Terekemesiyle velhasıl kelam her türlü rengiyle dünyaya birliği, beraberliği, kardeşliği göstermiş. Sultan Alparslan’ın 1064’te Anadolu coğrafyasına girdiği bu topraklarda ilk camii yaptırması, ilk cumayı kılması vesilesiyle sembol olan bu topraklarda olardan feyiz alarak göstermiş. Allah onlardan razı olsun. Manevi hamimiz bugün rahmet dilediğimiz şefaatine layık olmayı dilediğimiz Ebul Hasan Harakani Hz. örnek alarak Ebul Hasan Harakani Hz. bu coğrafyaya geldiğinde alperenleriyle birlikte şöyle bir ifadesi var ‘Her kim ki Harakani’nin sofrasına gelirse dilini, dinini, ırkını sormayın.’ Sevgili dostlar, sevgili Karslılar bunu tersten okursanız anlamı şu; “ey Türkiye, ey Türkiye’nin başına bela olmak isteyenler, ey Türkiye’yi karıştırmak isteyenler, ey Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere maşa olmak isteyenler Kars’ı iyi okuyun. Bin yıldır Kars’tayım. Din, dil, ırk fark etmez. Beraberiz, birlikteyiz ve kardeşiz diyor. Ve Kars coğrafyasından Ebul Hasan Harakani Hz. manevi hamilik yaptığı coğrafyadan bir buçuk milyon şehidin kanıyla suladığı topraklardan 90 bin Sarıkamış şehidinin kanıyla sulanan topraklardan her yerden mesaj veriyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kimse halel getiremeyecek. Nasıl getiremeyecek? İşte bugün olduğu gibi omuz omuza, birlikte hareket ederek birbirimizi desteklersek, omuz omuza olarak ve birbirimize güç vererek dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz.” diye konuşu.

bakan-ahmet-arslan,-kars’taki-birlikteligi-dunyaya-ornek-gosterdi!-(1).jpgbakan-ahmet-arslan,-kars’taki-birlikteligi-dunyaya-ornek-gosterdi!-(2).jpgbakan-ahmet-arslan,-kars’taki-birlikteligi-dunyaya-ornek-gosterdi!-(3).jpgbakan-ahmet-arslan,-kars’taki-birlikteligi-dunyaya-ornek-gosterdi!-(4).jpgbakan-ahmet-arslan,-kars’taki-birlikteligi-dunyaya-ornek-gosterdi!-(5).jpgbakan-ahmet-arslan,-kars’taki-birlikteligi-dunyaya-ornek-gosterdi!-(6).jpgbakan-ahmet-arslan,-kars’taki-birlikteligi-dunyaya-ornek-gosterdi!-(7).jpgbakan-ahmet-arslan,-kars’taki-birlikteligi-dunyaya-ornek-gosterdi!-(8).jpgbakan-ahmet-arslan,-kars’taki-birlikteligi-dunyaya-ornek-gosterdi!-(9).jpg

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler