Bakan Ahmet Arslan Konuştu, Aile Dostu Ayrım Ağladı!

Bakan Ahmet Arslan Konuştu, Aile Dostu Ayrım Ağladı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı Kars ziyaretinde sevenleri yalnız bırakmadı.

Kars Harakani Havalimanı’nda büyük bir coşkuyla karşılanan Bakan Arslan, ilk konuşmasını da burada gerçekleştirdi. Bakan Arslan’ın konuşması aile dostu, Şamil Ayrım’ı duygulandırdı. Kürsüde yaptığı konuşmada Şamil Ayrım’dan söz ederken, Ayrım Bakan Arslan’ın konuşmaları karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Bakan Arslan, Şamil Ayrım’dan bahsederken ‘Şamil Ayrım benim ağabeyimdir’ cümleleriyle başladığı konuşmasında Ayrım’ın 1989 yılında hayatının kararında büyük etkisi olduğunu vurguladı. Kendisine üniversite okuduğu yıllarda sürekli hangi yolu çizmesi noktasında yol gösterdiği için Ayrım’a müteşekkir olduğunu belirten Arslan, “Bugün yine benim için özel bir misafir var. Önce ki dönem Iğdır ve İstanbul milletvekilliğini yapmış Şamil Ayrım. Şamil Ayrım benim ağabeyimdir. Benim meslektaşımdır. Üniversite okurken yanına gidip ağabey hangi yolu çizmeliyim diye danıştığım bir ağabeyimdir. 1989’da özel sektörde başka bir yere geçerken hayır dedi. Gel babamla babam dost ben seni iyi biliyorum. Gel sana kamuda ihtiyaç var dedi. O gündür ki kamuda yolumuzu bu noktalara getirdi. O yüzden ona da müteşekkirim. Bugün bizi yalnız bırakmadı. Değerli Karslılar dostluk başka bir şey. Sizlerin desteği, sizlerin duası başka bir şeye benzemiyor. Bilin ki bilin ki bunları unutmadık unutmayacağız. Ancak unutulmamak için bir şey daha yapmak lazım.” cümleleriyle Ayrım’ı gözyaşlarına boğdu.

Aynı zamanda Ahmet Arslan’ın meslektaşı olan Türk siyasetçi Şamil Ayrım İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi’nden Gemi İnşa ve Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Türkiye Gemi Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Deniz Nakliyat T.A.Ş. Genel Müdür Danışmanlığı, 20. Dönem Iğdır, 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği yaptı. Ayrım, siyasette büyük bir gurur kaynağı olarak gördüğü Ahmet Arslan’ı bu mutlu gününde de yalnız bırakmadı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler