Bakan Ahmet Arslan: Sorunsuz Hizmet, Sınırsız Hizmet

Bakan Ahmet Arslan: Sorunsuz Hizmet, Sınırsız Hizmet

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars ve Ardahan ziyaretlerinin ardından yaptığı değerlendirmede sınırsız ve sorunsuz hizmet anlayışının hakim kılınacağı mesajını verdi.

Konuşmalarında, “KARS, ARDAHAN, IĞDIR” üçgeninden söz eden Bakan Arslan, bu üçlü birlikteliğin güce, gücün ekonomiye, ekonominin de yatırıma dönüşeceğinin sinyallerini verdi.

Bakan Arsan yine hizmetlerin eskisi gibi yavaş değil hızlı bitirileceğinin ise sözünü verdi. Bu sözü de gazetecilerin sorularına karşılık verdi. Bu da gösterdi ki yapılamayacak işleri uzun uzadıya anlatmak yerine yapılacaksa eğer bunu da kısa ve net cümlelerle ifade edebilmek.

Ahmet Arslan, Türkiye’de bunu uygulayan ilk ve tek bakan oldu. Sorulan sorulara kısa ve net cevaplar verdi. Hem de öyle emin bir cevap verdi ki bunun meyvelerinin yakın zamanda görüleceğini de bildirmiş oldu.

Bunu da “Biz Kars, Ardahan ve Iğdır’ın ulaştırma koridorları anlamında bir üs olmasını öngörüyoruz ve bütün ana koridorları tamamlıyoruz.” sözleriyle pekiştirdi.

Arslan konuyla alakalı olarak şu ifadelerde bulundu:

“Kars, Ardahan ve Iğdır olarak bölge milletvekillerimizle birlikte bölge olarak ele alıyor ve diyoruz ki bölge olarak kalkınırsak bu iller birbirini destekler hale gelir. Sadece bir ilin yollarının bitmesi yetmiyor. Dolayısıyla Karadeniz’den başlayıp, Orta Doğu’ya, İran, Irak ve Suriye’ye inecek koridorun tamamlanması gerekiyor. Bu koridorun eksik parçalarını tamamlayacağız, hepsini bölünmüş yol haline getireceğiz ve bu 3 ilimizi çok yakından ilgilendiren bu yollar bizlere çok yol kat ettirecektir. Ardahan’da verdiğimiz iki tane müjde vardı. Bu anlamda gerek Ilgar tüneli, gerek Sahara tüneli sadece Ardahan’ın değil, Kars’ın ve Ardahan’ın ve hatta Erzurum’un projesidir. Bölgenin kalkınmasını sağlayacak olan ana koridorlar bu anlamda çok önemlidir. Çıldır Aktaş sınır kapısına kadar olan 20 km yolun bölünmüş yol olması, 2 bin 300 metrelik tüneli içeren bu yolun yapılmasıyla birlikte mesafe de yaklaşık 4 km kısalmış olacak onun da temeli atıldı.”

Tüm konuşmalarında, Kars’a geliş ve gidişlerinde, her konunun devamında sözü “Manevi Hamimiz” dediği Anadolu’nun Manevi Fatihlerinden, Sultan Alparslan’ın Kars’a gelmesinden önce islamın bölgede yaygınlaştırılmasında büyük rol oynayan Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerine getirmeyi de ihmal etmeyen Bakan Arslan, inanç turizminin de geliştirilmesi gerektiğinin vazgeçilmezliğini de aktarmış oluyor. 

Bakan Arslan, “Ebu’l Hasan Harakani bizim manevi hamimiz ve Türklerin Anadolu’ya girişini sağlayan, Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya giriş yolunu açan ve alperenleriyle birlikte bu uğurda şehit olan şehitlerimiz maneviyatında Hasan Harakani Hz’nin türbesini ziyaret ederek, manevi hamilikleri anlamında şefaatlerini istedik inşallah.” mesajıyla da inanç turizminin Kars için altın değerinde olduğunu söyledi.

EVLATLARINI BAKAN OLARAK GÖRMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYORLAR

Bakan Ahmet Arslan, Selim ve Sarıkamış ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili de “Her iki ilçede de 25 yıllık özlemin sona ermesinin mutluluğunu yaşadıklarını gözlerinde gördük. Bir evlatlarını bakan olarak görmenin haklı gururunu yaşıyorlardı ve bu aynı zamanda bize bir sorumluluk daha yükledi. 81 il arasında yatırımcı olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın sorumluluğunu almışsa bu sadece bize değil ilimize de sorumluluk yüklüyor. Bunun güzel bir tezahürü vardı, bunu arkadaşlarla paylaştık, yeni sorumluluklar getirdiğini paylaştık. Gerek teşkilatlarımızın, gerekse Karslı hemşerilerimizin bundan sonra bu sorumlulukla hareket etmesi ve karşılığını verebilmek anlamında da Sayın Cumhurbaşkanımız için, Sayın Başbakanımız için çok daha fazla ter dökmeleri gerekeceğinin hatırlatmasını yaptık. Ramazanın feyzinden, bereketinden yararlanmak adına teşkilatlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, ilimizin ileri gelenleriyle güzel bir iftar sofrasında beraber olduk. Bin kişi civarında bir katılım ve manevi bir ortam vardı.”  dedi.

“TÜRKİYE’NİN BAKANIYIM AMA BÖLGENİN KALKINMASI ÖNCELİĞİMİZDİR”

Bakan Ahmet Arslan, her ortamda dillendirdiği “Türkiye’nin bakanıyım ama bölgenin kalkınması önceliğimizdir” sözünü Selim ve Sarıkamış ilçelerinde de tekrarladı. Bakan Arslan, “Biz elbette ki Türkiye’nin bakanıyız, bu bölgenin sorumluluğunu ve sorunlarını da yaşamış bir bakan olarak bölgemizin kalkınması adına bölge milletvekillerimizle beraber her türlü gayreti ortaya koyacağız. Bu sadece Ulaştırma Bakanlığı’nın görev alanıyla da değil, tüm bakanlıkların yaptığı işlerle ilgili ortaya koyduğumuz projeleri daha hızlı bitirmek. Kars makus tarihini 14 yıldır yeniyor ancak diğer illere göre daha hızlı hareket etmek, daha hızlı projelerini bitirmek durumunda. İşte bu anlamda tüm paydaşlarla birlikte projelere hız kazandırılarak, takipçisi olarak ve yeni projeler hayata geçirerek inşallah bölgemizin kalkınması ve hak ettiği seviyelere gelmesi sağlanacak.” ifadelerine yer verdi. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler