Bakan Ahmet Arslan’ın Şehitler Diyarı Temasları

Bakan Ahmet Arslan’ın Şehitler Diyarı Temasları

Ulaştırma, Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Ardahan - Kars Ayrımı - Çıldır Aktaş Karayolunun temelini atmasının ardından, Sarıkamış ve Selim ilçelerini ziyaret etti.

Uzun araç konvoyu eşliğinde ilk önce Selim’i ziyaret eden Bakan Arslan, daha sonra Şehitler diyarı Sarıkamış’a geçti. İlçe girişinde bulunan Sarıkamış Şehitleri anıtı önünde Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Köksal Toksoy, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul, Kadın Kolları Başkanı Ülay Erdoğan, ilçe teşkilatı ve Sarıkamışlılar tarafından karşılanan Bakan Arslan, burada şehitler için dua okudu.

Bakan Arslan’a Selim ve Sarıkamış ziyaretleri sırasında, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, AK Parti Kars Milletvekilli Selahattin Beyribey, Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Eski Milletvekili Yunus Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı ve daire müdürleri eşlik etti. Bakan Ahmet Arslan, ilçeyi ziyareti sırsında Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Belediye Başkanı Köksal Toksoy’u makamlarında ziyaret etti.

Bakan Arslan ve beraberindekiler Sarıkamış Kaymakamlığını ziyareti sırasında ilköğretim okulu öğrencilerini sahnelediği Kafkas halk oyunları ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı. Bakan Arslan minikleri tek tek öperek hatıra fotoğrafı çektirdi. Minik öğrenciler Türk Bayrağını öperek Ahmet Arslan’a verdi. Arslan da bayrağı öperek teslim aldı. Bakan Arslan’a Kaymakamlık ziyaretinde Kaymakam Yusuf Ziya Karaman Obsidyen Taşından yapılan bir tesbihi hediye etti. Burada Oltu Taşı’na rakip çıktığı söylenmesinin üzerine Bakan Arslan, “Oltu taşına rakip çıkmadı. Oltu taşı da bölgemizin bir değeri, obsidyen taşı da bölgemizin bir değeri. Biz değerlerimize sahip çıkmalıyız, keşte daha da artsa. Geçen gün Recep Akdağ bakanımız Erzurum’da çok güzel sözler söylemişti. Bizler bölgesel olarak da işbirliği içindeyiz.” dedi. Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Tolsoy da Bakan Arslan’a Osmanlı tuğralı bir tablo hediye etti.

Kaymakamlık ve Belediye ziyaretlerinin ardından Belediye Düğün Salonunda halka hitap eden ve birlik, beraberlik mesajları veren Bakan Arslan, Selim’deki konuşmasına benzer bir konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Arslan: “Dünya alem bilsin ki, bize emanet edilmiş bu toprakları bin yıldır böldürmediğimiz gibi sonsuza kadar böldürmeyeceğiz. Yine dünya alem bilsin ki Sarıkamışlı, Karslı, Kağızmanlı, Digorlu, Selimli, Arpaçaylı, Akyakalı, Susuzlu hangi etnik yapıdan olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun birlikte, beraber, kardeşçe, omuz omuza düşmana karşı savaş vermiş, bugünden sonra da omuz omuza kardeşçe; ister iç düşmanlar, ister dış düşmanlara karşı dik duracak ve yine inşallah bu ülkeyi sonsuza kadar taşıyacak. Burada bu mesajı da vermiş olalım.” diye konuştu.

Bakan Arslan daha sonra Belediye Düğün Salonunda bir konuşma gerçekleştirdi. Selim’de olduğu gibi Sarıkamışta ‘da birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Arslan: çok güzel bir birlik ve beraberlik fotoğrafı olduğunu ifade eden Arslan; “Selim'de etnik ve mezhep ayrımı yapılmaksızın bir kardeşlik ortamı yaşıyoruz. Bizler Selim’de Yerli’siyle, Kürt'üyle, Terekeme'siyle, Azeri'siyle, Türkmen'iyle, Çerkez'i ile her kim olursa olsun birlikte yaşıyoruz. Her kim ki bu ülkede yaşıyorsa bin yıldır kardeşliğini bu coğrafyada ortaya koymuştur. Kars ve ilçeleri bunun için iyi bir örnektir. İşte buradan bütün dünyaya haykırıyoruz ve diyoruz ki, Kars bin yıldır bu kardeşliği devam ettiriyor. Bunu siz ne kadar nifak tohumları ekmeye çalışırsanız çalışın, bu kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek ve bunun teminatı sizlersiniz” dedi.

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler