Bakan Arslan: 15 Yıldır Milletten Aldığımız Güçle Hizmetlerimizi Sürdürüyoruz

Bakan Arslan: 15 Yıldır Milletten Aldığımız Güçle Hizmetlerimizi Sürdürüyoruz

Bakan Arslan, Tekkeköy Kavşağında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yapımı tamamlanan Çarşamba Devlet Yolu, Tekkeköy, Örnek Sanayi, Petrol Ofisi ve Havaalanı farklı seviyeli kavşak köprülerinin açılış törenine katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 81 ilin 81`ine de hizmet ettiklerini belirterek, "Samsun`a ne yapıyorsak, Tunceli`ye de aynısını yapıyoruz. Amacımız 2023 hedeflerine, 2053 hedeflerine emin adımlarla yürüyen ülkemizi çok daha kalkındırmak çok daha müreffeh bir noktaya getirmek." dedi.

Bakan Arslan, Tekkeköy Kavşağında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yapımı tamamlanan Çarşamba Devlet Yolu, Tekkeköy, Örnek Sanayi, Petrol Ofisi ve Havaalanı farklı seviyeli kavşak köprülerinin açılış törenine katıldı. 

Samsun'a ve Samsunlulara hizmet edecek projelerin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Arslan, yatırımların hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Türkiye'nin kalkınma hamlesinde son 15 yılın önemine değinen Arslan, "AK Parti hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun ekip arkadaşlarıyla çok şey yaptık, çok şey yapıyoruz. Yapacak bir şeyi olmayanlar, düşünmeyenler sadece ama sadece konuşurlar. Halbuki AK Parti konuşmak yerine icraatını yapar ve vatandaş bizzat icraatın kullanıcısı olarak yaşar, görür ve takdirini ortaya koyar." diye konuştu.

Bakan Arslan, 15 yıldır milletten aldıkları güçle hizmetlerini sürdürdüklerini, milletin de kendilerini takdir ederek, her seferinde güvenlerini ortaya koyduğunu belirtti.

AK Parti hükümetlerinin icraatlarla konuştuğunu aktaran Arslan,  AK Parti'nin milletle birlikte yürüdüğünü, milletle birlikte konuştuğunu, en güzel konuşmayı ise milletle 15 Temmuz'da yaptıklarını kaydetti.

"Milletimiz, millet olma şuuru ile topyekûn meydanlara çıktı"

Arslan, 15 Temmuz'da dünyanın desteklediği hainlerin Türkiye'yi karanlık günlere götürmek isteğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Milletimiz, dinine, diline, ırkına, mezhebine, etnik yapısına bakmadan bir yıldır bu coğrafyada olduğu gibi millet olma şuuru ile topyekûn meydanlara çıktı ve konuştu. İki şey söyledi. Dedi ki, 'Ey hainler, ey dış güçlere maşalık etmek isteyenler, bu ülkeyle ilgili sakın ha yanlış şeyler düşünme, bu ülkenin başına çorap örmeyi düşünme, o çorabı döner senin başına geçiririm'. Nitekim o gece onu yaptı. Bir şeyi daha yaptı. Dedi ki, 'Ey dış güçler, ey Türkiye'nin büyümesini istemeyenler, Türkiye'nin yücelmesini, yükselmesini istemeyenler, Türkiye'nin liderinin Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyadaki mazlumlara ve mağdurlara hamilik yapmasını istemeyenler siz de aklınızı başınıza alın, siz de ister maşalar kullanarak ister direkt ister dolaylı bu ülkeyle ilgili sakın ha yanlış emeller beslemeyin. Biz millet olarak meydana çıkar bunun cevabını veririz. "

"Bakanlık olarak ülkemizde 347 milyarlık yatırım yaptık"

Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken AK Parti iktidarlarının bunu 25 bin kilometre üzerine çıkardıklarına vurgu yapan Bakan Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Samsun'un da bundan payını aldı. Kentte 120 kilometre bölünmüş yol varken üstüne 186 kilometre bölünmüş yol koyduk. Türkiye'de 8 bin 500 kilometre sıcak asfalt varken bunu 21 bin kilometrenin üzerine çıkardık. Aynı şeyi Samsun'da yaptık. Samsun'da 164 kilometre sıcak asfalt varken 146 kilometre daha sıcak asfalt ekledik. Sadece Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak ülkemizde 347 milyarlık yatırım yaptık. Eski parayla 347 katrilyon. Elbette ki, Samsun'da payına düşeni alacaktı ve aldı da. Samsun'da da sadece bakanlığımız olarak 4 milyarın üzerinde 4 milyar 111 milyonluk yatırım yaptık."

"81 ilin 81'ine de hizmet ediyoruz"

Yatırımları ülkenin her yerine ulaştırdıklarını bildiren Arslan, "81 ilin 81'ine de hizmet ediyoruz. Samsun'a ne yapıyorsak, Tunceli'ye de aynısını yapıyoruz. 81 ilin 81'ine hizmet ediyoruz. Amacımız 2023 hedeflerine, 2053 hedeflerine emin adımlarla yürüyen ülkemizi çok daha kalkındırmak, çok daha müreffeh bir noktaya getirmek." diye konuştu.

Bakan Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ecdat, şehitlerimiz kanları pahasına, canları pahasına şairin söylediği gibi bu toprakları bize vatan olarak yurt olarak bıraktılar. Bu topraklara göz dikenlere bütün şehitlerimiz 15 Temmuz şehitlerimiz dahil dedik ki 'Kimsenin gözü burada olmasın, istikbalimiz, istiklalimiz söz konusuysa, biz canımızı ortaya koyarız.' Onlar canlarını ortaya koydular biz de hükümet olarak, milletvekilleri olarak, belediye başkanları, valiler ve buradaki yerel paydaşlarımız olarak ülkemizi daha mamur, daha imar hale getirmek ve ecdadı böyle yâd etmek adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Katmaya da devam edeceğiz."

Samsun'daki ulaşım yatırımları

Samsun'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Bakan Arslan, karayolu, havayolu, demiryolu ve denizyolu yatırımlarına işaret etti.

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın yılda 2 milyondan fazla insana hizmet ettiğini anlatan Arslan, olimpiyatların ardından pistin 3 ayda yenileneceğini, ilave terminal ve mevcudun yenilenmesiyle kapasitesinin artırılacağını bildirdi.

Açılışa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milletvekilleri, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Açılış sonrası Bakan Arslan, direksiyonuna geçtiği araçla Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile birlikte, yapımı tamamlanan kavşaktan geçerek incelemelerde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler