Bakan Arslan: 24 saat boyunca teyakkuzdayız

Bakan Arslan: 24 saat boyunca teyakkuzdayız

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bakan Arslan, seçim sürecinin başladığı günden bugüne kadar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak başka bakanlıklarla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel sektörle, amme hizmeti veren, kamu hizmeti gören kuruluşlarla her zaman ilişki ve irtibat içerisinde olduklarını söyleyerek, Siber saldırılara karşı tüm tedbirleri aldık. Herhangi bir aksaklık ve eksikliğin yaşanmaması, seçim sürecinin en sağlıklı şekilde yürüyebilmesi adına bütün tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz.” dedi.

Bakan Arslan, seçim sürecinde olduğu gibi seçim gününde de tedbirlerin alınması için diğer kurumlarla iletişim halinde olduklarını anlatarak, “Seçime son bir gün kaldı, bu konuda da hassasiyetimiz devam ediyor. Seçimlerde özellikle siber saldırılara karşı gerek Bakanlık olarak biz, gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerek hizmet veren sektörler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuz da dahil olmak üzere bütün tedbirleri aldık. 24 saat boyunca teyakkuzdayız.” diye konuştu.

Seçim nedeniyle alınan diğer tedbirlere de işaret eden Arslan, “Seçim günü herhangi bir aksaklığın yaşanmaması, seçimin sağlıklı şekilde yürüyebilmesi, insanlarımızın iradesinin sandığa doğru yansıması için bilgi ve iletişim alanında bütün tedbirleri aldığımız gibi siber saldırılara karşı teyakkuzdayız. İnternette, telefon görüşmelerinde herhangi bir aksaklığın olmaması, GSM operatörlerinin hizmetlerini sağlıklı şekilde vermesi adına hepsiyle irtibatlıyız, hepsi gerekli tedbirleri aldı. İzinleri kaldırdılar, bütün personel işinin başında olacak.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler